Bolu’nun en işlek bölgelerinden biri olan Sanayi Kavşağı’nda bulunan binasında uzun süredir vatandaşa hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanan ve Karaçayır’da bulunan yeni binasına 2019 yılının Eylül ayında taşınmıştı. Boşta kalan bina için özel sektörün yanı sıra, Bolu’daki bazı kurumlarda başvuru yaparak binayı istedi.

BİNA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE GİDECEK

Edinilen bilgiye göre, binanın İl Sağlık Müdürlüğü’ne verilmesi için Ak Parti Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü devreye girdi. Bakanlıklar arasında iletişimin sağlanması üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı’na bina bedelini iletti. Yapılan görüşmeler neticesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bina bedeli olarak Sağlık Bakanlığı’ndan, şehir fark etmeksizin arsa talep etti. Sağlık Bakanlığı’nın ise belirlediği arsaları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na rapor olarak verdiği, bakanlığın takasta kullanacak arsalara sıcak bakarak el sıkıştığı öğrenildi.

BİNA SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ OLACAK

İl Sağlık Müdürlüğü’nün binanın kendi bünyesine kazandırılması halinde ise kamuoyunu rahatlatacak projesi hazır. Edinilen bilgiye göre, İl Sağlık Müdürlüğü atıl durumda olan binanın kendisine kazandırılması halinde alanı ‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ olarak değerlendirecek. Yapılacak olan Sağlıklı Hayat Merkezi’nde vatandaşa genel sağlık taramaları, yaşlı merkezi, aile planlama danışmanlığı, gebe okulları, veremle savaş, göçmen sağlık birimi ve 1. Basamak Sağlık Hizmetleri verilecek. Öte yandan personelin de çocuklarını bırakabileceği bir kreş yapılması planlanıyor. Binanın konumu sayesinde ilçelerde yaşayan vatandaşların da bu hizmetlere kolayca ulaşılması sağlanacak.

HABER: Erol Değirmenci / Bolu Ekspres

Editör: Haber Merkezi