Kazayla ilgili edinilen bilgilere göre, Solhan Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan Selami Birgin’in keskin bir aletle parmağını kestiğini gören öğretmen Bilal Ataş, kendi imkanları ile öğrencisini Solhan Devlet Hastanesi'ne götürdü. Solhan’da yapılan ilk tedavinin ardından Birgin, Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.  Yaralı Selami Birgin’i Bingöl’ün Solhan ilçesinden, Bingöl Devlet Hastanesi’ne ulaştırmak için harekete geçen Cemal Çakar yönetimindeki ambulans, Yukarı Çavuşlar köyü mevkiinde bir TIR'a arkadan çarparak kaza geçirdi. 

Birgin’i taşıyan ambulans kazasında TIR şoförü herhangi bir zarar görmezken, ambulans içerisinde bulunan şoför Cemal Çakar, Acil Tıp Teknisyeni Onur Okan Aydın, Hemşire Mehtap Güçlü ile beraber Birgin’i hastaneye yetiştiren Solhan Endüstri Meslek Lisesi'nde görevli Öğretmen Bilal Ataş, yaralı Selami Birgin ile babası Yusuf Birgin çeşitli yerlerinden yaralandılar. Kazanın duyulmasının ardından olay yerine sevk edilen ambulanslarla, Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılan sağlık görevlileri ve diğer 3 yaralı tedavi altına alındı. Olayın duyulmasının ardından hasteneye akın eden hasta yakınları yakınlarıyla ilgili bilgi alırken, jandarma ekipleri ise kazayla ilgili soruşturma başlattı.

AMBULANS TIR'A ARKADAN ÇARPTI

Solhan’dan yola çıkan Cemal Çakar yönetimindeki ambulans, Yukarı Çavuşlar köyü mevkiinde bir TIR'a arkadan çarptı. Meydana gelen kazada, TIR şoförü zarar görmezken, ambulans içerisinde bulunan şoför Cemal Çakar, Acil Tıp Teknisyeni Onur Okan Aydın, Hemşire Mehtap Güçlü, Solhan Endüstri Meslek Lisesi'nde görevli Öğretmen Bilal Ataş, aynı okulda okuyan Selami Birgin ile babası Yusuf Birgin yaralandı. 

Kazadan sonra olay yerine sevk edilen ambulanslarla, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Olayı duyan hasta yakınları hastaneye akın ederken, jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı

BİNGÖLDE İKİNCİ AMBULANS KAZASI

Solhan İlçeye bağlı Yeşilova Mahallesi D-300 karayolunda meydana gelen kazada, R.B. yönetimindeki 49 AD 767 plakalı hafif ticari araç tali yoldan D-300 karayoluna çıkarken Hazarşah köyünden hasta alan T.Y. yönetimindeki ambulans ile çarpıştı. Kazada her iki araçta bulunan 6 kişi hafif yaralandı. 

Yarılardan 4'ü ilçedeki hastanede, 2'si ise Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.