Bilirkişi, ameliyathanede arıza nedeniyle bağlantıları sökülen ve yeniden takılan pendant cihazlarının gaz hortumu bağlantılarının kim tarafından yapıldığının tespitini istedi. Buna göre de bu kişinin asli kusurlu, başhekim başta olmak üzere çok sayıda yetkilininde tali kusurlu olduğu raporuna yazdı. 

10 Aralık 2018 günü Torbalı Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Ege’nin anestezi verilirken oksijen yerine azot verilmesi üzerine kalbi durdu, beyninde de ödem oluştu. Hayata yeniden döndürülen Ege, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk edilerek, bu hastanede 2 ay süren bir tedavi gördü ama serebral palsi hastası olurken yüzde 100 engelli raporu verildi. 

BAŞHEKİM, MÜDÜR TALİ KUSURLU SAYILDI

Ailenin şikayeti üzerine savcılığın olayla ilgili başlattığı soruşturmada bilirkişi raporu tamamlandı.ameliyathanede arıza nedeniyle bağlantıları sökülüp yeniden takılan pendant cihazlarının gaz hortumu tamirini yapan kişinin birinci dereceden olaydan sorumlu olduğunu yazan bilirkişi, Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şenol Topçu ile Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Ahmet Akman başta olmak üzere,  pendant cihazlarını tedarik eden yüklenici medikal firmasının yetkilileri Ali Y. ve Fatih K.'nin de tali kusurlu olduğu belirtti. Ayrıca, 4 numaralı ameliyathanenin anestezi teknisyeni Sibel A., ile ameliyathane sorumlu hemşiresi Ayşe Ö., hakkında ise gaz bağlantılarını kontrol etmedikleri için kusur bulunurken, biyomedikal cihaz teknikeri Fatma G. de tali kusurlu bulunanlar arasında sayıldı.