Balıklı Rum Hastanesi’nin İnşaat Mühendisi Erol Yümlü, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada 4 Ağustosta yaşanan yangın sonrasında oluşan hasarın giderilmesi için hastanenin çatı kısmının ivedilikle kapatılmaya başlandığını ifade etti.

Aralık ayı sonucunda çatının tamamiyle kapanmasının planlandığını dile getiren Yümlü, "Şu anda da aşağı yukarıyaya çatının kapanmasının sonuna doğru yaklaşıyoruz. Hava koşulları makul olursa ay sonuna doğru çatımız tamamiyle kapanmış olacak. Bu arada, içeride başlayan yangından hasar görmüş sıvaların dökülmesi ve yenilenmesi başladı. Süreç devam ediyor. Pencerelerin, camların, kapıların siparişleri biraz proses alan bir durum. O amaçla aşağı yukarıyaya 40 günlük bir termin zamanı var." dedi.

Hastane için ivedilikle çalışma yaptıklarını kaydeden Yümlü, bu hususta kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalıştıklarını, İstanbul Valiliği ve Zeytinburnu Belediyesinin yöntem ekipleriyle birlikte kararları sunarak prosese devam ettiklerini belirtti.

"Pencerelerin orijinallerine yakın ahşap doğramalarının çizimleri yapıldı"

Yümlü, tadilatın beklendiği şekilde sürdüğüne ilgi çekerek, "Pencerelerin orijinallerine yakın ahşap doğramalarının çizimleri yapıldı. Onlarla birlikte, hasar görmüş sıvalar ve tesisat kısımları bilhassa yenileniyor. Dolayısıyla seçkin gidiyor. Tadilat sürecinin mayıs ayında tamamlanmasını öngörüyoruz. Hava koşulları ve bazı yöntem gerekçelerle uzamasını şu anda öngörmüyoruz." ifadelerini kulandı.

Hastaları yakın vakitte yeniden binalarına kavuşturacaklarını izah eden Yümlü, bütün yöntem ekiple Valilik, Zeytinburnu Belediyesi ve firma yetkililerinin uyum içerisinde çalıştıklarını vurguladı.

Yümlü, hastaların şu anda hastanenin öteki bir alanında konuk edildiğini, onları derhal yerlerine almakta rastgele bir engel bulunmadığını bildirdi.

Yatak ve aynısı malzemelerin hazır olduğunu açıklayan Yümlü, "Yanan dolaplar yenilenecek. Haziran ayı itibarıyla onlar da yetişmiş olur." diye konuştu.

Yükselen duman İstanbul'un biroldukça ilçesinden görülmüştü

Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi'ndeki Balıklı Rum Hastanesinin İhtiyarhane binası, 4 Ağustos'ta yanmaya başlamıştı. Yangın esnasında alevler kısa sürede binanın çatısını sarmış, hastane tahliye edilmişti.

Sağlık çalışanları, itfaiye ve zabıta ekipleri ile vatandaşlar, yaşlıları sedye ve tekerlekli sandalyelerle hastaneden uzaklaştırırken hastalar bölgedeki öteki sağlık kuruluşlarına sevk edilmişti.

Tarihi binadaki yangın nedeniyle artan duman, İstanbul'un pek oldukça ilçesinden görülmüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanlığının olaya dair raporunda, yangının çıkış sebebinin sıhhatli şekilde tespit edilemediği belirtilmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yangınla alakalı başlatılan soruşturmada ise hastane yönetiminin şikayetçi olmaması üstüne savcılık tarafınca takipsizlik kararı verilmişti.

Öte yandan 104 hasta, halen hastanenin öteki bölümlerinde kalıyor.

Editör: Haber Merkezi