Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Plan Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığına Kütahya'nın sorunlarını iletti. 

Kasap, Kütahya'da bir aydır MR cihazının olmadığını, gerekli ameliyat malzemelerin tedariğinin bir türlü yapılamadığını vurgulayarak; "Sağlık sorunlarımızın müsebbibi doktor değildir, idari zafiyettir" dedi. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 aydır MR çekilemiyor. Kütahya merkezde kamuya ait hiçbir hastanesindeki eksiklere değinen Kasap; "Ek Bina için 5 adet 1 numaralı iğneli ipek sütur istenmiştir. Bu istek tutanağı aylardır devam ediyor. İpek sütur, kanamalı bir hasta için gerekiyor ve bu aylarca devam ediyor. Buna müsebbip olan doktorlar değil, idari zaafiyet, liyakatsizliktir. Bu tutanağı hazırlayan doktor şuan profesördür ve üniversiteden istifa ederek ayrılmıştır. Aynı eğitim araştırma hastanesinde bir aydır MR çekilemiyor.

“Kütahya Merkezde kamuya ait hiçbir hastanede MR çekilemiyor. Bir aydır çekilemiyor. Hastalar özel hastaneye gidiyor, civar illere gidiyor. 400 liraya MR çektiriyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi