Gülyalı sakinlerinden Telat Çınar, 18 Eylül 2020 Cuma günü aniden rahatsızlandı ve yere yığıldı. Çevredeki vatandaşlar kalp krizi geçirdiğini anlayarak hemen 100 metre uzaklıktaki Gülyalı Aile Sağlığı Merkezi'ne haber verdi. Ancak gelen olmadığı öne sürüldü.

Telat Çınar'ın hayatta kalmak için fazla vakti olmadığını anlayan duyarlı vatandaşlar, son çare olarak Çınar'ı battaniyeye koyarak Gülyalı Aile Sağlığı Merkezi'ne kadar götürdü.

Gülyalı Aile Sağlığı Merkezi sağlık çalışanlarının burada da yeterli müdahaleyi yapmadığı ileri sürülürken, vatandaşlar bu kez hemen 112'yi aradı ve Ordu Giresun Havalimanı'ndaki ambulans olay yerine geldi. Hemen ilk müdahalesi yapıldı. Ardından hastaneye kaldırıldı. Kalp krizini atlatan Telat Çınar'ın uzun süre müdahale edilmediği için beynine oksijen gitmesi konusunda sıkıntı yaşadığı ve yoğun bakımda hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Öte yandan Telat Çınar'ın ailesi başta olmak üzere birçok vatandaş Gülyalı Aile Sağlığı Merkezi sağlık çalışanlarına tepki gösterdi.

Ordu Hayat/Tevfik Kul 

Editör: Haber Merkezi