İstanbul ilinde özel bir hastanede çalışan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Öğretim Üyesi Emine Kütük Uzunoğlu beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Uzunoğlu'nun vefatını duyuran Nevşehir Tabip Odası sosyal medyadan başsağlığı mesajı yayınladı.

Yayınlanan taziye mesajında;

"Nevşehirli hekimlerimizden Dr. Emine Kütük Uzunoğlu İstanbul'da vefat etmiştir. Cenazesi 10 Ocak günü öğle namazına müteakiben Aşağı Bekdik Camii'den kaldırılarak Kaldırım Mezarlığına defnedilecektir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz." ifadeleri yer aldı.

Uzunoğlu'nun Erciyes Üniversitesi'nden mezun olduğu, uzmanlığını ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladığı öğrenildi.

SALGIN SÜRECİNDE FEDAKARCA ÇALIŞMASI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Koronavirüs salgınının başladığı dönemde fedakarca çalışması ile gündeme gelen Uzunoğlu, o dönem bir televizyon kanalının hazırladığı programda, "Benim bir arkadaşım vardı. O da bu süreçte kızını bırakıyordu. Biz onunla oturduğumuz zaman hep 'bize bir şey olsa acaba çocuklarımız bizi hatırlar mı?' diyorduk. Biz de dönmeyeceğimiz duygusu olduğu için diyorduk ki 'öldük' olabilir. Ya da 'hastalandık zaten, görmedik yine göremeden öleceğiz' Sonrasında ne olacak? Bizi hatırlayacak mı? Bir arkadaşımız da 'evet hatırlayacak' dedi. İşte 'benim annem bir kahramandı. Hastaları için bizi bile bıraktı. Herkes evinde otururken belki bir maske bile takmaya üşenirken o bu hastalık yüzünden canını verdi' diyecek" ifadelerini kullanmıştı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Cenazesi memleketi Nevşehir'e getirilen Emine Kütük Uzunoğlu için Aşağı Bekdik Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Namaza Uzunoğlu'nun yakınları, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan namazın ardından Uzunoğlu, şehir mezarlığında toprağa verildi.

Editör: Haber Merkezi