İddia: “Alkol ve Uyuşturucu bağımlıları ilaçsız kaldı”

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı tedavisinde 4 yıldır etkin şekilde kullanılan “Naltrekson implant” ya da halk arasında bilinen adıyla “Çip tedavisi” SGK tarafından karşılanmasına rağmen, Sağlık Bakanlığı’nın herhangi bir gerekçe göstermeden ithalatını engellemesi büyük bir mağduriyet yaşanmasına sebep olduğu ileri sürüldü.

Bu kararla tedavisi devam eden ya da bağımlılıktan kurtulmak isteyen hastalar için tedavi şansının yok sayıldığı iddia edilirken, blindiği gibi Alkol ve Madde Bağımlılığı hem hasta hem de aileler için sosyal, ekonomik ve ruhsal olarak yıkıcı sorunlar doğurduğu biliniyor.

Uzmanlar, başarılı bir tedavi seçeneği olan “Naltrekson implant” bilinen adıyla “Çip tedavisi” nin bağımlı hastaların iyileşmesi ve topluma kazandırılması yönündeki başarısı göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyorlar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda atacağı adımlar umut bekleyen binlerce hasta ve aileleri için oldukça önemli olduğu belirtiliyor.