Olay geçtiğimiz yıl Ekim ayında gerçekleşmiş aralarında daha önce de tartışma çıkan iki meslektaşın kavgası bu kez ölümle sonuçlanmıştı.

Doktor Hasan Çayır tartışma sonrası aracında bulundurduğu tüfeği alarak Göçmen Sağlığı Merkezine gelmiş, Doktor Ahmet Dikmen’e ateş açması sonucu ağır yaralanmıştı. Vücuduna isabet eden saçmalarla yaralanan Doktor Dikmen, olay yerinde bulunan meslektaşlarının ve personelin müdahalesinin ardından 112 ambulansıyla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Doktor Ahmet Dikmen kurtarılamamıştı. Gözaltına alınan Doktor Hasan Çayır ise tutuklanmıştı.

"ŞİZEFRENİ TEDEVİSİ GÖRÜYORUM"

Doktor Hasan Çayır‘ın alınan ilk ifadesinde şizofren olduğunu, bunun için tedavi gördüğünü ve aktif muayene yapmamakla beraber hekimlik mesleğinin ifa ettiğini ileri sürmüştü. Hasan Çayır ifadesinde, “çok uzun senelerdir sesler duyuyorum. Olay günü Tüfeğimle gittiğim doğrudur. Bir kişiye karşı takıntılıydım. Ancak cinayet anını hatırlamıyorum” demişti.

SAVCI, MÜEBBET İSTEDİ

Doktor Ahmet Dikmen’in ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Savcı, “tasarlayarak bir kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek” suçundan iddianame hazırladı. Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Doktor Hasan Çayır hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği öğrenildi.

GELEBİLİYORSAN, ERKEKSEN GEL

Savcının hazırladığı iddianamede; meslektaşını öldüren Doktor Hasan Çayır’ın geçici görevle bir süre sağlık merkezinden ayrılan doktor Ahmet Dikmen’in yerine sorumlu hekimlik yaptığı belirtildi. Dikmen’in dönüp görevini devralmasını üzerine Hasan Çayır’ın husumet duymaya başladığı iddianamede yer alırken, iş yerinde disiplinsiz davranışlar sergileyen Çayır’ın Dikmen’e yönelik hakaret ettiği, ilerleyen dönemlerde ise öldürme kastını ortaya çıkaracak şekilde “yarın sabah bu iş yerine gelmeyeceksin, gelebiliyorsan erkeksen gel, seni yok edeceğim ve keseceğim” dediği belirtildi.