Ağrı Söz Gazetesinde gündeme getirilen konuyla ilgili o haberi sizlerle paylaşıyoruz;

Çok yakın zamanda Ağrı’daki yetersiz sağlık koşulları ve çok önemli olan Anjiyo ünitesinin bulunmayışı iki genç insanın 6 gün arayla aramızdan ayrılması ile neticelendi. Bunlardan biriMetin Yılmaz ve bir diğeri ise Mahmut Arslanboğa.

Önce Metin Yılmaz’ın 7 gün önce kalp krizi geçirdiğini öğrendik. Hemen hastaneye kaldırdılar Yılmaz’ı müdahale edilmesi için.Ama sonuç belliydi, gerekli işlemler yapıldıktan sonra ‘Anjiyo ünitemiz olmadığı için hemen Erzurum’a sevkinizi gerçekleştirdik. Hastayı ambulansa bindirip Erzurum’a götürün’ cümlesi ile muhatap oldu Yılmaz ailesi.

Vakit kaybetmemeli, Metin’i hemen Erzurum’a yetiştirmeli telaşı ile aile acele hareket edip ambulans ile birlikte Erzurum’a doğru yol aldılar. Ama maalesef beklenildiği gibi olmadı, umutla çıktıkları Erzurum yolunda Metin Yılmaz kalbine yenik düşmüş, Erzurum yolu, Yılmaz ailesi için ölüm yoluna dönmüştü. Çok değil tam 6 gün sonra başka genç bir insan Mahmut Arslanboğa’nın aynı şekilde acı haberi geldi. Ağrı bir daha üzüldü. Metin Yılmaz 49 yaşında Erzurum yolunda, Mahmut Arslanboğa ise 45 yaşında Van yolunda hayata tutunmak için gittikleri sırada hayatın elini bıraktılar.

Anjiyo ünitesine ait bütün malzemeler neredeyse Bir buçuk yıl oldu Ağrı’ya geleli, depolara yerleştirileli ama bir türlü kurulamadı, ünite bir türlü açılamadı. Yazık değil mi bu insanlara. Daha neyi bekliyorsunuz. Ağrı dışında kalan bütün iller gerekli bütün istihdamlar, yatırımlar gerçekleştirilirken, sorunları halledilirken İlimizdeki sorunlar neden giderilmiyor, Sağlık alanında bu sıkıntı halledilmiyor. Şuanda Anjiyo ünitesine ait malzemeler neden depolarda çürütülüyor.

Ağrı’nın kanayan yarası, kronikleşen sağlık sorunları aciliyetarzediyor. Bu alana acilen el atılıp sorunun çözümü için girişimler gerçekleştirilmeli. Bu acılara son verilmeli, kangren haline gelen problem ivedilikle giderilmeli.

Editör: Haber Merkezi