Şanlıurfa’da geçtiğimiz yıl kasım ayında 5 yaşındaki oğulları Ahmet Karasapan’ı kaybeden Mustafa ve Ayşehan Karasapan çifti, oğullarının ölümüne M.E.B adlı doktorun sebep olduğu iddiasıyla dava açtı. M.E.B’nin çocuklarının ölümünde kusuru bulunduğunu öne süren çiftin, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvurusu, Şanlıurfa Valiliğinin doktor hakkında soruşturma izni vermemesi üzerine reddedildi.

Bunun üzerine Karasapan çifti, bu kez yine hem doktor hakkında soruşturma açılmasını hem de ölen çocuklarına otopsi yapılması için Gaziantep Bölge İdare Mahkemesine şikayette bulundu. Çocuklarının ölümünde kusur olduğunu ve konuda adalete güvendiklerini vurgulayan Karasapan çiftçi sosyal medya hesabından da paylaşılan itiraz dilekçelerinde şu ifadelere yer verdi: 

"04.11.2019 tarihinde oğlumuz Ahmet Karasapan’ın ölümüne sebebiyet verdiği için Doktor M. E. B. hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na duyurusunda bulunduk. Soruşturma izni verilmesi için Şanlıurfa Valiliği'ne yapılan başvuru yine Valiliğin 2020/34 24/02/2020 tarihli kararıyla haksız bir şekilde reddedilmiştir. Haksız bir karar diyoruz çünkü biz devletimize adli makamlara güvendik çocuğumuzu bizden alan doktora hak ettiği cezayı verir diye düşündük. Ancak bugün gelinen noktada Doktor M. E. B. devlet memuru olduğu için korunmuştur. Sayın Şanlıurfa Valiliği tarafından verilen karar hukuka aykırıdır. Çünkü eksik incelemeler neticesinde verilmiştir. Belirtelim:

Kararda oğlumuzun 23/10/2019 tarihinde taburcu edildiği yazıyor. Hastane kayıtlarına da böyle girmiştir. Ancak Doktor M. E. B. bizi 22/10/2019 günü saat 23:00 gibi taburcu etti. Taburcu ederken oğlumuzu kontrol etmedi. Hiçbir ilaç da yazmadı. Bu konu ile ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mehmet Akif İnan 500 Yataklı Devlet Hastanesinden kamera görüntüleri istenmiştir. Dosya içerisinde mevcuttur. Ancak belli ki bu görüntüler incelenmemiştir. Bu görüntüler incelenmeden hastane kayıtlarına göre karar verilmiştir. Bu görüntülerin incelenmesini istiyoruz.
Ayrıca hiçbir ilaç yazmadı bize diyoruz. Bu hususta SGK’ya yazı yazılması gerekirdi. 22/10/2019 veya daha sonrasında oğlumuz adına yapılan herhangi bir eczaneden herhangi bir ilaç girişi var mıdır? Bu durum da araştırılmalıdır. Oğlumuza hiçbir ilaç yazılmadı doktor gelip bize tedaviden de bahsetmedi. Oğlumuzu resmen ölüme terk etti. Bu husus da araştırılmadan karar verilmiştir.
Yine bir diğer hususu Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yaptığımız şikayette ısrarla OTOPSİ incelemesi yapılmasını istedik. Ancak bu talebimiz de karşılıksız kaldı. Otopsi incelemesi yapmaksızın bu karar verilmiştir.

Yukarıda detaylı olarak izah ettiğimiz üzere Şanlıurfa Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğünce bu karar hiçbir inceleme yapılmadan verilmiştir. Oğlumuzun ölümüne sebep olan doktor adeta korunmuştur. Biz adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Sayın mahkemenin adaletine güveniyoruz. Bu nedenle Şanlıurfa Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğünün 2020/34 Karar 24/02/2020 tarihli ‘Soruşturma İzni Verilmemesi’ kararının kaldırılmasını Doktor M. E. B. hakkında gereken soruşturma izninin verilmesini saygı ile talep ediyoruz.”

AJANS URFA

Editör: Haber Merkezi