"Sadece doktorlar olsa iyi bütün sağlık çalışanları üniversite mezunları 26 sene öğrenciye emek ver sonra genç iş gücü imkansızlıktan göç etsin" diyerek sosyal medya kullanıcısı Neslihan Çevik'e destek veren Savaş Özkan oldu.

Bir çok kullanının ortak görüşü ise hekimlerin artık Türkiye’yi ‘doktorluk yapılamaz’ nitelikte bulduğu oldıu. 

Bazı doktorlar ise; Sağlıkta şiddete, hekim emeğinin değersizleştirilmesine, iş güvencesizliğine, atama engellerine, tıp eğitiminin ve uzmanlık eğitiminin içinin boşaltılmasına, performansın yarıştırmasına, ciro baskılarına rağmen hekimlik yapmak/yapabilmek istiyoruz. Almanya gidilen ülkelerin başında geliyor” dedi. Özellikle gençler olmak üzere yurtdışına gidişlerde artış olduğu biliniyor. 

Öte yandan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın hekim ile hastayı karşı karşıya getirdiği, bu durumunda sağlıkta şiddetin artmasına neden olduğuna değinen sağlık çalışanı sayısı ise hayli fazla. Hekimlerin ülkeyi terk ederek daha iyi, demokratik ve sosyal bir ortamda çalışmak istediğini vurgulayan hekimlerde başka bir noktadan konuya dahil oldu.

Diğer taraftan Hekim emeğinin değersizleştirilmesi hekimlerin Türkiye’de kalması için sağlıkta dönüşüm projesinde birçok noktanın gözden geçirilmesi, genel bütçeden sağlığa destek verilmesi, performans sisteminden vazgeçilmesi, hekimlerin emekliliğe yansıyacak yeterli ücret verilmesi, hekim hasta karşı karşıla bırakan popülist uygulamalardan vazgeçilmesi gibi çözüm önerisi getirenlerde ülkeden kaçan sağlık iş gücünün önemine dikkat çektiler.