Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi bilgilendirme toplantısında bütçeden sağlığa ayrılan payın 696.8 milyar TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

Vatandaşların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmalarını temin etmek için Merkezi Yönetim Bütçesinden Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına 291,5 milyar TL ayrıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yüksek Öğretim Kurumları Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezleri‘ne ise 15,5 milyar TL olmak üzere toplam 307 milyar TL kaynak ayrıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumları Döner Sermayeleri ile Sosyal Güvenlik Kurumundan yapılacak sağlık harcamaları dikkate alındığında sağlık alanına ayrılan kaynağın 696,8 milyar TL’ye ulaştığını ifade etti.

2023 yılı bütçesinde sosyal harcamalar için ayrılan kaynak miktarını 2002 yılı ile kıyaslayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 1.6 Milyar TL seviyesinden 258,4 milyar TL’ye çıkarıldığını vurguladı.