25 yaşındaki Hemşire Yılmaz Özer, cerrahi yoğun bakım servisinde GAÜN Tıp Fakültesi  Hastanesinde görev yapıyordu.

Gaziantep’te nişanlısı erkek hemşire Yılmaz Özer’in (27) telefonlarına cevap vermemesi üzerine evine giden Remziye Tağvay yerde hareketsiz yatarken buldu. Kalp krizi geçiren nişanlısına ilk müdahaleyi kendisi yapan hemşire Tağvay, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi Özer’i, ambulansla Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırdı. Hemşire Özer doktorların Acil Servis’teki tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybederken nişanlısı Tağvay, aldığı acı haberle yıkıldı. 

Evlilik yolunda ilk adımı atmışlardı

Bir yıldır Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Cerrahi Yoğun bakımda görev yapan Özer, 2 gün önce aynı birimde çalışan Tağvay ile nişanlanmıştı. Bir yıldır birlikte çalışan Özer ile Tağvay çifti yakın zamanda evlilik hayali kuruyordu. Korona virüs salgınına karşı Covid-19 Polikliniğinde omuz omuza mücadele eden iki hemşire,  o mücadele esnasında birbirine aşık oldu. Nişan takarak evlilik yolunda ilk adımı atan hemşire çift’in evlilik planını Özer’in aniden geçirdiği kalp krizi bozdu. 

Nişanlısına ilk müdahaleyi o yaptı

Özer’in ani ölümüyle yıkılan nişanlısı Tağvay, onu hayata döndürebilmek için çabalasa da çabaları onu hayata döndürmeye yetmedi. Kalp krizi geçiren nişanlısına sağlıkçı olarak ilk müdahaleyi o yaptı. Nişanlısının yaşama tutunması için büyük çaba sarf eden Tağvay’ın çabaları Özer’i hayatta tutamadı. Hayatının baharında nişanlısıyla kurduğu hayali gerçekleştiremeyen Özer, hayatının baharında yaşama gözlerini yumdu. 

Ölümü sağlık camiasını yasa boğdu

Yılmaz Özer’in ani ölümü de hastanede büyük üzüntüyle karşılandı. Özer’in ölüm haberi sağlık camiasını yasa boğarken birlikte çalıştığı mesai arkadaşları büyük üzüntü yaşadı.  Özer’in ölüm haberini alan sağlıkçı arkadaşları sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile Özer’e rahmet diledi. 

Yaşamını yitiren Özer’in cenazesi Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Yoldüzü köyü’nde toprağa verilecek.

Editör: Haber Merkezi