Erzurum’da sağlık çalışanları Koronavirüse bir kurban daha verdi. Ambulans şoförü olarak görev yapan 61 yaşındaki İmdat Aktepe, koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetti.

Erzurum’un Karaçoban Devlet Hastanesinde Ambulas şoförü olarak görev yapan 61 yaşındaki İmdat Aktepe Koronavirüsüne yakalandı. 4 gün önce Covit 19 testi pozitif çıkan Aktepe, Erzurum Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Aktepe dün hayatını kaybetti. Ambulans şoförünün cenazesi Tortum ilçesine gönderilirken Erzurum’da koronavirüs nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi. Şehirdeki vaka sayısı ise normalleşme süreci ile birlikte artış gösterdi. Erzurum’da ki vaka sayısı günlük 40 ile 50 kişi arasında değişkenlik gösteriyor.

Horasan’da 1 köy karantinaya alındı

Erzurum’un Horasan Kaymakamlığı ilçeye bağlı Alagöz Köyü’nün korona virüs nedeniyle 14 gün süreyle karantinaya alındığını duyurdu.

Horasan Kaymakamlığı, Alagöz Köyünde 14  Haziran 2020 tarihinden itibaren ilçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 14 günlük karantina sürecinin başladığını açıklandı. Alınan kararlara uyulmaması durumunda ve her seferinde olmak üzere 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

 Bitlis’te maske takma zorunluluğu getirildi

Bitlis İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla kentte maske takma zorunluluğu getirildi.

Bitlis Valiliği tarafından, Korona virüs ile daha etkin bir mücadele vermek ve salgını kontrol altında tutmak amacı ile il genelinde (il merkezi, ilçeler, belde, mezra ve köyler) tüm vatandaşların 16 Haziran 2020 tarihi 24.00 saatinden itibaren cadde, sokaklar ve açık alanlarda maske kullanımının zorunlu hale getirildiği açıklandı.

Kars’a toplu giriş ve çıkışlar yasaklandı

Kars’a toplu giriş ve çıkışlar Korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yasakladı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan karar gereği, kente tren garı, oto gar dışında sosyal, kültürel, gezi ve toplantı amaçlı toplu olarak giriş çıkışlar 15.06.2020 tarihi itibariyle yasaklanırken, toplu olarak kent dışına da çıkışlara izin verilmeyecek.

 Hakkari’de bir köy karantinaya alındı

Hakkari’de İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile korona virüs tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Çimenli köyü 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Hizan’da 7 daire karantinaya alındı

Bitlis’in Hizan ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında 4 mahallede 7 daire karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, son zamanlarda görülen vakalardan dolayı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni kararlar alındığı belirtilerek, “İlçeye bağlı Esentepe Mahallesi’nde dört daire, Yenikent Mahallesi’nde bir daire, Yeşilova Mahallesi’nde bir daire, Kültür Mahallesi’nde 1 daire geçici süreyle karantinaya alındı. Bu adreslerde ikamet eden ve iş devamlılığı zorunlu olan emniyet ve jandarma personelini ile sağlıkçıların ilgili kısıtlama kararından muaf sayılacaktır. Kararlara uyulmaması durumunda ve her seferinde olmak üzere 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacak” denildi.

Sevda Güneş İncesu/Pusula