Sağlık camiasında büyük yankı uyandıran bu olay, sendikanın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruyla gerçekleşti ve sendikanın logosu da bu açıklamada kullanıldı.
TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI İDDİASI!
22 sağlık sertifikasının bir araya gelerek 1-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği iş bırakma eylemlerini eleştiren sendika yöneticisi, SABİM platformunu hedef alarak platformdaki bazı sendika yöneticileri ve üyelerinin çeşitli terör örgütleriyle bağlantısı olduğunu iddia etti. Bu ithamlar sağlık camiasında büyük tepkiyle karşılandı.
Ancak yapılan açıklamaların ardından sendika yöneticisi Furkan Ali Çiftçioğlu, gelen tepkiler üzerine geri adım atmaya çalıştı ve sendikayı bağlamadığını belirterek şahsi görüşüm açıklamasında bulundu. SABİM Platformunun ilk toplantısına katıldıklarını ve söz hakkı verilmediği için platformdan çıktıklarını ifade etti. Ancak bu geri adım, daha fazla tartışmaya neden oldu ve sendika yöneticisinin yaptığı açıklamalar çelişkili durumlar gündeme geldi.
KENDİYLE ÇELİŞTİ!
SABİM platformunu eleştiren bir sendika yöneticisi Furkan Ali Çiftçioğlu, platformda bulunan bir sendikanın pek çok yöneticisi ve üyesinin çeşitli terör örgütlerinden soruşturma geçirdiğini iddia etti. Bu nedenle, söz konusu sendika ile SABİM platformunda bir araya gelmenin mümkün olmadığını savundu. Ancak ilginç bir şekilde, aynı sendika yöneticisi terör örgütlerine atıfta bulunduğu sendikanın içinde yer aldığı SABİM platformuna katılmak için toplantıya katıldıklarını ve söz hakkı verilmemesi üzerine platformdan ayrıldıklarını söyledi, bu da çelişkili bir durum yarattı.
Eleştiriye hedef olan SABİM platformunda yer alan 22 sendikanın 20'sinin, kendilerine ait sendika üye sayısının yarısı kadar etmediğini belirten sendika yöneticisi, eleştiri konusu yapıya dahil olmak için yaptıkları toplantıda kendilerine söz hakkı verilmemesi nedeniyle SABİM'den ayrıldıklarını açıklaması sosyal medyada tepkilere neden oldu.
SAĞLIK SEN’E DAVA DİYORDUNUZ? ŞİMDİ NİYE SARI OLDU?
Bazı sağlık çalışanları, sendikanın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalara tepki gösterdi ve sendika yöneticisine daha önce "dava" olarak nitelendirdiği bir yapıya şimdi "sarı sendika" dediğini hatırlatarak eleştirilerini dile getirdi. Aynı zamanda, genel başkan dahil sendika yöneticilerinin daha önce Sağlık Sen'e hizmet ettiği ve kazandıkları tecrübenin kaynağının açık olduğu ifade edildi.
SAĞLIK SEN’DEN İHRAÇ EDİLENLERİN KURDUĞU SENDİKA İDDİASI!
Geçtiğimiz günlerde Furkan Ali Çiftçioğlu'nun mensubu olduğu sendika ile ilgili çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Sendikanın Genel Başkanı, Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcılarının, eski Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ile yakın ilişkileri olduğu ve sosyal medya üzerinden canlı yayınlarla Semih Durmuş'la sohbet ettikleri belirtilmişti. Bu durum, sendika içinde tartışmalara neden olmuştu.
Bir sosyal medya kullanıcısı ise, sendikanın resmi hesabından yapılan açıklamaların daha sonradan "şahsi görüş" şeklinde açıklama yapılmasına tepki göstererek, "insanları kine yönlendirerek hedef gösteren paralel yapı mısınız?" şeklinde bir soru sordu.
Bu konuda başka bir sosyal medya kullanıcısı ise Furkan Ali Çiftçioğlu'nu küçük sarı sendika olmakla itham ederek, sağlık çalışanlarının hakkını ararken böyle yaftalayanların artık masum gençleri kandırmayacağını ifade etti.
SAĞLIK SEN, ÇİFTÇİOĞLU KARDEŞLERİN SİTESİNE NE KADAR ÖDEME YAPTI?
Öte yandan Furkan Ali Çiftçioğlu’nun paylaşımlarına yer veren, Sağlık Sen eski Genel Başkanı Semih Durmuş’un fotoğraflarını banner reklam şeklinde ana sayfasında göstererek, SAĞLIK SEN sponsorluğu ile yayınına başlayan bir sağlık sitesini medya gücü olarak göstermesi de kafa karışıklığına neden oldu.
Sağlık Sen Semih Durmuş'’un sponsorluğu ile kurulan bir sitenin 1 yıl sonrasında Sağlık Sen’e “sarı sendika” söylemine geçiş süreci de çalışanlar tarafından merak edilirken, ziyaretçisi olmayan 1 aylık siteye reklam vermenin hangi aklın ürünü olduğu da cevap vekleyen sorular arasında.