Depremzede BASK Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, İYİ PARTİ kürsüsünden yaptığı konuşmada deprem günü Hatay’da devlet hastanelerinin hiçbirinin hizmet veremediğini, ana binanın ağır hasarlı olduğunu, ek binanın da yerle bir olduğunu ve insanların enkazdan çıktıktan sonra yolda öldüklerini ifade etti.

Enkazdan çıkan vatandaşların ilk yardımı alamadıkları için öldüklerini söyleyen BASK Genel Başkan Yardımcısı Gül, Hatay Valisi ile Hatay İl Sağlık Müdürünün depreme yönelik hiçbir tedbir almadıklarını söyledi.

Akşener’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gül; depremde eşini, meslektaşlarını ve birçok yakınını kaybettiğini belirtti. 2010 yılında Hatay’a yapılacak olan hastane projesine deprem riski nedeniyle karşı çıktıklarını ancak hastanenin yine de yapıldığını ve depremde o hastanenin yıkıldığını anlattı.

Hatay Valisi’nin, Hatay İl Sağlık Müdürü’nün depreme yönelik hiçbir tedbir almadığını eleştiren depremzede; ‘’Sayın Valimiz ve Sayın İl Sağlık Müdürümüz enkazda vatandaşlarını bırakarak milletvekili aday adayı oldular, istifa ettiler.’’ derken, Hatay Valisi ve İl Sağlık Müdürü’ne; ‘’Bizi bırakıp nereye gidiyorsunuz? Hatay’da hiçbir hastane faaliyet gösteremezken, hastanenin lojistiğini, oranın planını bilen sağlık müdürü nereye gidiyorsunuz? 4 yıldır oradasınız. En iyi bilen sizsiniz. En iyi organize edecek olan sizsiniz. Nereye gidiyorsunuz?’’ diye seslendi.