İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasında, Eskişehir'in ülke çapında hasta ve çalışan memnuniyeti açısından örnek olarak gösterilen Yunus Emre Devlet Hastanesi yeni hizmet binasının, kesin kabulüne ilişkin tüm kontrol ve kabul işlemlerinin TOKİ ilgili kurulundan teşekkül komisyon üyeleri ve mühendislerince gerçekleştirildiği ifade edildi. Bakanlık ve TOKİ arasında yapılan protokol kapsamında tamamlanan hizmet binasının TOKİ tarafından taahhüt edilen süre içerisinde tamamlanamaması nedeniyle ek süre verilmiştir. Söz konusu binanın geçici kabul tarihinden bu güne kadar teknik şartnameye istinaden belirtilen eksikliklerin TOKİ yetkili kurullarına iletilmesi sonrası yüklenici firma tarafından yaptırıldığı belirtilmiştir. Yunus Emre Devlet Hastanesinin kesin kabulünün TOKİ ile Sağlık Bakanlığı Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek komisyonca gerçekleştirileceği açıklanmıştır.

Geçmiş dönemde özellikle poliklinik binasında yaşanan fiziksel yetersizlikler nedeniyle sağlık hizmeti sunumunda eski bina açısından hasta ve çalışan memnuniyetsizlikleri sonucu yeni hizmet binası bloklarında yapım ve yenileme işlemleri tamamlanmış, hastane mühendisleri ve teknik ekipten oluşan komisyonca tespit edilen eksiklikler bildirilmiş, hizmet binası geçici kullanım için teslim alınmıştır. İmzalanan teslim tutanağı, binanın kabulü anlamına gelmemekte olduğu, Bakanlık ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında binanın belirli bölümlerinin sağlık hizmeti sunumuna açılabilmesi için izin alınması amacının taşıdığı ifade edilmiştir.

YUNUS EMRE DEVLET HASTANESİNİN KESİN KABULÜ YAPILMAMIŞTIR

Yeni hizmet binasının geçici kullanımı için teslim alınan bölümlerinin hizmet sunumunun devamı ve aksamaması için gerçekleştirildiği, geçici kabulün kesin kabul anlamına gelmediği, ancak hasta mağduriyeti yaşanmaması için hem eski binada hem de yeni binada tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. Ayrıca ambulans yolu üzerinden yeni binaya geçiş için tüp geçit yapılmasının uygun olacağı kararlaştırılmış, Sağlık Müdürlüğünün onayı ile çelik konstrüksiyon tipi tüp geçit yapılmıştır. Tüp geçit projesi mevzuata uygun şekilde en iyi teklifi veren yüklenici firmaya TOKİ yetkililerinin de onayı dâhilinde yaptırıldığı açıklandı.

Yeni binanın geçici kabulünden bugüne kadar ki tüm süreçlerin mevzuata uygun şekilde müşavir firma ile iletişim dâhilinde ve yüklenici firmanın sorumluluğunda tespit edilen ve yapılması gereken eksikliklerin gerçekleştirilmesinin sağlandığı İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasında belirtilmiştir.