Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Zülfikar AKELMA imzasıyla 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe konulması istenen sözleşmeli personele ek ödeme yapılmasına dair yönergede değişiklik yapılmasına dair yönerge taslağı İl Sağlık Müdürlüklerine gönderildi.

11 Nisan 2022 tarihli Hazine ve Maliye Bakanlığının yazısında yer alan öneriler doğrultusunda düzenlemeler yapıldığı belirtilen yönerge taslağı 1 Mayıs 2022’den itibaren geçerli olacak.

Sözleşmeli personel olarak görev yapan il sağlık müdürü, ilçe sağlık müdürü, Başkan, başkan yardımcısı, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi ve Başekim Yardımcısı ile uzman olarak istihdam edilen personellere İl Sağlık Müdürlüklerinin Döner Sermaye Bütçesinden ek ödeme yapılmakta diğer sözleşmeli statüde görev yapan personele ise kadrosunun bulunduğu sağlık tesisinin döner sermaye bütçesinden ek ödeme yapıldığı biliniyor.

2019 yılında yapılan değişiklikle; acil servis etkinlik katsayısının Başhekim’in ek ödemesinin hesaplanmasında kullanılması, koordinatör başhekimler ve Koordinatör Başhekim Yardımcılarına yeni unvan katsayıları 2019 yılında yapılan değişiklikle düzenlenmişti.

Bugün yapılan düzenlemeyle İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde sözleşmeli olarak görev yapan ve 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi ve Başhekim yardımcısı dahil personelin ek ödemesinin hesaplamasında kullanılan katsayılar yeniden düzenlendi.

Ek ödeme tutarının hesaplanması

MADDE 8 – (1) Müdürlük ve ilçe sağlık müdürlüklerinde sözleşmeli olarak görev yapan (112 İl Ambulans Servisi Başhekimi (Değişik-Makam Onayı 17/05/2022-E-49022165.010.04-523) ve Başhekim Yardımcısı dahil) personelin ek ödemesi aşağıdaki şekilde hesaplanır.

Brüt Ek Ödeme Tutarı = Tavan ek ödeme tutarı X unvan katsayısı X müdürlük katsayısı X aktif çalışılan gün katsayısı (2) Sağlık tesislerinde sözleşmeli olarak görev yapan başhekim dışındaki personelin ek ödemesi aşağıdaki şekilde hesaplanır.

Brüt Ek Ödeme Tutarı = Tavan ek ödeme tutarı X unvan katsayısı X sağlık tesisi katsayısı X aktif çalışılan gün katsayısı

(3) 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi dışındaki başhekimlerin ek ödemesi aşağıdaki şekilde hesaplanır.
Brüt Ek Ödeme Tutarı = Tavan ek ödeme tutarı X unvan katsayısı X sağlık tesisi katsayısı X acil servis etkinlik katsayısı X aktif çalışılan gün katsayısı

Yürürlükten kaldırma

MADDE 9- (1) 29/03/2019 tarihli ve 122 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe giren 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Kapsamında Sağlık Bakanlığında Görev

Yürürlük

MADDE 10 – (1) Bu Yönerge Bakan tarafından onaylandığı tarihi takip eden ayın başından itibaren yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 11 – (1) Bu Yönerge hükümlerini Bakan yürütür.

YÖNERGE İÇİN TIKLAYIN