Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "İlgili mevzuat kapsamında yer alan kamu, özel, üniversitelere ait sağlık kurum ve kuruluşları, SKS Hastane, SKS Diyaliz, SKS Ağız ve Diş Sağlığı, SKS 112 setleri esas alınarak, aşağıda belirtilen kurallar çerçevesinde değerlendirilecektir." denilirken, "2021 yılı sağlıkta kalite değerlendirmeleri kapsamında sağlık kuruluşu türüne göre değerlendirilecek standart ve göstergelere ait bilgiler ile değerlendirme gün sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir:" ifadesine yer verildi.

*Değerlendirme sürecinde sağlık kuruluşunda sunulmayan hizmetlere ilişkin bölüm ve standartlar değerlendirme ekibinin kararı ile değerlendirme dışı bırakılacaktır.

**Kadın doğum, fizik tedavi ve rehabilitasyon, akıl ve ruh sağlığı hastaneleri hariç olmak üzere diğer dal hastaneleri

*** Değerlendirme sürecinde standartlara ilave olarak “Değerlendirilecek Gösterge Sayısı” sütununda belirlenen sayıda gösterge değerlendirilecektir. Hangi göstergelerin değerlendirileceğine değerlendirme ekibi tarafından karar verilecektir. 2021 yılı sağlıkta kalite değerlendirmeleri sürecinde yer alacak sağlık kuruluşları hizmet alanları doğrultusunda, 27.07.2020 tarih ve 121240364/E.269 barkod sayılı Makam Onayı ile yayımlanan “Gösterge Yönetimi Rehberi”ndeki göstergelerden sorumludurlar.

Tabloda belirtilmeyen 112 İl Ambulans Servisi Başhekimlikleri SKS Acil Sağlık Hizmetleri setinin tamamı ile aşağıda belirlenen hususlar dikkate alınarak değerlendirilecektir.

  •  Değerlendirme gün sayısı ilin büyüklüğü ve istasyonlar arası mesafe dikkate alınarak belirlenecektir.
  • 10 ve üzeri istasyona sahip komuta kontrol merkezlerinde değerlendirme ekibi tarafından belirlenecek en az on (10) istasyon değerlendirilecektir.
  • 10 altı istasyona sahip komuta kontrol merkezlerinde mevcut istasyonların tamamı değerlendirilecektir.
  • Değerlendirme sürecinde ilgili sete ilave olarak değerlendirme ekibi tarafından belirlenen beş (5) gösterge değerlendirilecektir.

Sağlıkta kalite değerlendirmelerinin ülkemiz için hayırlı olmasını diler, süreçte yer alacak tüm sağlık kuruluşlarımıza başarılar dileriz.

2021 Sağlıkta Kalite Değerlendirme Kuralları

EK-1 Genel Hastane Değerlendirilecek Standart Listesi

Ek-2 Şehir Hastanesi Değerlendirilecek Standart Listesi

Ek-3 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Değerlendirilecek Standart Listesi

Ek-4 Kadın Doğum Hastanesi Değerlendirilecek Standart Listesi

Ek-5 Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi Değerlendirilecek Standart Listesi