Sağlık Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Hakkında Duyuru yayımlandı. T.C. SAĞLIK Bakanlığı 2020 yılı sağlık uzman yardımcılığı yarışma sınavına (sözlü) katılmaya hak kazanan aday listesi belli oldu. Sözlü sınav katılacak adaylarla ilgili tüm detayları araştıran adaylar için “My Memur” olarak gerekli bilgileri hazırladık.

Sağlık Uzman Yardımcılığı yarışma sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ile yarışma sınavının yapılacağı yer, gün ve saatine dair aşağıdaki listeden tüm detaylara direkt erişim sağlayabilirsiniz.

SAĞLIK UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV TARİHİ VE YERİ

Sağlık Uzman Yardımcılığı sınav Tarihi: 17 Şubat 2020 – 28 Şubat 2020 tarihleri arası olarak açıklanmıştı. Sınav Yeri ise T.C. Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. 6001. Cad. No:9 Çankaya/Ankara’dır.

Sağlık Uzman Yardımcılığı sınavına katılacak adaylar belirlendikten sonra sınav saati hakkında Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde yayımlanan açıklama detayları aşağıdadır.

Adayların, sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, sürücü belgesi veya süresi geçerli pasaport) bulundurmaları gerekmektedir. Kimlik belgesinde fotoğraf ve kimlik numarası bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

SAĞLIK UZMAN YARDIMCILIĞI SÖZLÜ SINAVIN KONULARI

Sözlü sınavda adaylar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Ek 41 inci maddesinde sıralanan aşağıdaki özellikler yönünden değerlendirilecektir:

a) Sınav konularına (Mezun olunan bölümlerin müfredatı dikkate alınarak belirlenen alan bilgisi konuları ile Bakanlığın görev alanına ilişkin; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Sağlık Bakanlığı başlıklı Onikinci Bölüm)) ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan),

d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),

e) Genel yetenek ve genel kültürü (10 puan),

f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan) olacak.

SINAV SONUCUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL OLACAK?

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Yarışma Sınav Kurulu başkan ve üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

Yarışma sınavına girenlerin nihaî başarı sıralaması, adayın sözlü sınavda aldığı puana göre yapılır.

Bu şekilde belirlenen puanların eşit olması durumunda KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Bu sıralama sonucunda ilanda belirtilen kadro sayısı kadar sınavı kazanan asıl aday ile alınacak uzman yardımcısı sayısının yarısını geçmemek kaydıyla yedek liste belirlenir.

Yarışma sınavında 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak, asıl listelere giremeyen adaylar için müktesep hak veya daha sonraki giriş sınavları için herhangi bir öncelik hakkı sağlamaz.

Liste için TIKLAYINIZ.