Döner sermaye sistemi başta olmak üzere diğer sorunları dile getirmek için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir araya gelen sağlıkçılar, ellerinde taşıdıkları pankartlarla eylem yaptı.

Sağlık personelleri, çalışma şartlarında iyileştirme ve kamu hastanelerinin güçlendirilmesini istedi.

"Gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık"

Sağlık çalışanları olarak tüm ülkede hastanelerde fedakarca halkın sağlığına kavuşması için salgın hastalık demeden ölüm tehlikesini bile bile yoğun iş yükü altında gecesini gündüzüne katarak mücadele verdiklerini belirten Türk Sağlık Sen Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat; "Çoluk çocuğumuzdan ayrı kalarak büyük bir çaba gösteriyoruz. Ama hekim dışı sağlık personeller olarak neredeyse 10 yıldır döner sermayemiz sıfırlandı. Senelerdir hiçbir iyileştirme yapılmadı.Covid-19 sürecinde de canımızla mücadele ederken 3 gün boyunca bizleri alkışlarla yaşatmayı uygun buldunuz. " dedi.

Tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir koronavirüs salgını ile mücadele edildiğini belirten Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, zor olan kısmın bittiğini bu salgından kurtulmaya az bir zamanın kaldığını söyledi.

"Annenin evladına evladının annesine sarılamadığı bir süreçten geçtik"

Annenin evladına, evladının annesine şüphe ile baktığı bu süreçte sağlık çalışanlarının onlarca tanılı, yüzlerce şüpheli vaka ile bir ay içerisinde ortalama 10 defa 24 saat geçirmekte olduklarını aktaran Turhan; "İçerisinde 15 dakika kalındığında boğucu bir sıkıntı yaşatan tulumları giyerek, bazılarının bilinci kapalı pozitif vakalarla saatlerce ilgilenilmekte, tedavi bitiminde ise medya organlarına da yansıdığı şekilde hastaların hayatla bağlarını kopartmamak için kitaplar okumakta, hikayeler anlatmaktadırlar" dedi.

"Sorunlara çözüm istiyoruz"

Sağlık çalışanı olmanın bir meslekten çok gönül işi olduğunu vurgulayan Turhan; "Gönlünde insan sevgisi, şefkat ve merhamet taşımayan Hemşire,Ebe, Tekniker veya Hekim olamaz. Böylesine bir meslek grubunu günlerce alkışladık, çok teşekkür ediyoruz. ama artık kangren haline gelmiş sorunlarımızın çözümünü bekliyoruz" dedi.

Özlem Ceylan