Aycan Kara'nın ilk kaldırıldığı Alaplı Devlet Hastanesi'nde soğuk algınlığı teşhisi nedeniyle tedavi uygulandığı sonrasında evine gönderildiği iddialarıyla ilgili olarak Zonguldak Sağlık Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı. 

21 GÜN SONUNDA HAYATINI KAYBETTİ

Soruşturma konusu olay şöyle gelişti; İstanbul’da ikamet eden ve fındık bahçesine çalışmak için ailesiyle birlikte Zonguldak Alaplı ilçesine gelen Aycan Kara’nın ayağına geçtiğimiz ay çivi battı. Çiviyi kendi imkanlarıyla çıkaran Aycan Kara, olaydan 10 gün geçtikten sonra rahatsızlandı. Ailesi tarafından Alaplı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kara’ya soğuk algınlığı teşhisiyle tedavi uygulandı ve evine gönderildi. Ancak bir süre sonra fenalaşan Kara’yı yakınları tekrar hastaneye götürdü. İkinci gelişlerinde hasta, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan Aycan Kara’ya tetanos tanısı konuldu, yoğun bakım ünitesine yatırılan Kara, 11 gün süren yaşam savaşını geçtiğimiz gün kaybetti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Dilek Okyay, ayağına çivi batması sonucu 10 gün sonra kliniğimize tetanos teşhisiyle sevk edilen Aycan Kara, 11 gün süresince yoğun bakımı ünitemizde takip edildi. Ne yazık ki kızımızı kaybettik. Tetanos ölüm oranı yüksek olan hastalık. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olması gerekiyor dedi.