04.10.2020 tarihinde yapılan sağlık bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınav sonucları 16 ekim 2020 tarihinde açıklandı.

Pandemi sebebiyle sahada aktif olarak çalışan sağlık çalışanları çok yoğun ve yorgun. Geçen bu süreçte GYS sınav mülakatı yapıldı ancak unvan değişikliği mülakat belirsizliği sağlıkçıların yorgunluklarını kat be kat arttırmaya devam ediyor. Diğer taraftan bir çok adayın bir araya gelerek Covid bulaş riskini oluşturması sağlık çalışanlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Sağlık çalışanları 264 gün önce Unvan Değişikliği sınavına girdi. Sınav sonuçları açıklandı ancak mülakatlar hala yapılmadı. 264 gündür mülakat takvimini açıklayamayan Bakanlık,sağlık çalışanlarının kronik sorunlarını nasıl çözecek?

Bir çok kurum; bu süre zarfında sözlü mülakatlar da adaylara 100 puan vererek bu sorunu çözmüştür. Fakat Sağlık bakanlığı ünvan değişikliği sınavı ile ilgili hiçbir açıklama yapmamaktır. Ünvan değişikliği sınavı görevde yukselme değildir. 

Yaşanan Pandemi nedeniyle diğer kurumlarda olduğu Sağlık Bakanlığında bir çok iş ve işlem aksadı. Ancak yavaş yavaş normale dönülmeye başlandı. 1 Temmuz itibariyle tüm kamu çalışanları normal mesaiye başlayacaktır.

Sağlık Bakanlığının da bekleyen 4 bine yakın aday için mülakat takvimini belirlemesi gerekmektedir.

GÖNDERİN YAYINLAYALIM!

Sağlık Personelleri; çalıştıkları sağlık tesislerinde karşılaştıkları hukuksuz uygulamaları saglikpersonelihaber.net haber merkezimize bildirerek gündeme getirebilirsiniz. Her an her durumda karşılaştığınız yada şahit olduğunuz bir durumu cep telefonunuzla görüntüleyebilir, videoya çekebilir ve konuyla ilgili tüm bilgileri yazdıktan sonra WhatsApp'ı ( 0 530 557 83 93 ) - E-Postamızı veya İletişim bölümümüzü kullanarak bize iletebilirsiniz. Dilerseniz haberi sizin isminizle, isminizin açıklanmasını istemiyorsanız 'bir okuyucumuz' şeklinde yayınlayabiliriz. Hiç bir şart ve koşulda isminiz yayınlanmayacaktır.