Şuanki uygulamada, iller 9 ayrı gruba bölünmüş, her ilde ayrı ayrı Başkanlık, Başkan Yardımcılığı, Uzmanlık ve birim dağılımı farklılık gözetiyor.

Yönerge 11 derken 20 Birim Oluşturup Hastanelerden Mevzuata Aykırı Görevlendirme Yapılıyor İddiası!! haberimiz için tıklayınız.

İşleyişte birlik sağlanamaması ise şu şekilde ortaya çıktı.  Örneğin İzmir'de Evde Sağlık Birimi Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlıyken, Ankara'da kamu hastanelerine x ilinde halk sağlığına bağlı

Bazı illerde Destek Hizmetleri Başkanlığı ve Personel Hizmetleri Başkanlığı Başkanlıkta yürütülürken, bazı illerde ise örneğin Ankara'da ayrı ayrı Başkanlıklarda olması yetki karmaşasına sebep oldu. 

Daha önce İl Müdürü, Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü olarak 3 kişilik  işleyen hiyerarşiye ek yöneticiler eklendi ve 5 kişilik yapı ile ( başkan yardımcısı, uzman eklendi ) bürokrasi uzatıldı.

İllerde ilgili yönerge kapsamında kurulması gereken birimleri bir kısmı kuruldu bir kısmı kurulmadı, bazı kişilere 5-6 birim verilirken birim verilmesi gereken kişilere (uzman,şube müdürü) birim verilmedi. 

Yaşanan eksikleri tespit eden bakanlık yetkilileri ,  çalışmalarını hazırlayıp son aşamaya geldiler.