Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, memur kadrolarına atanmaya ilişkin iş ve işlemlerin kesintisiz, etkin, verimli ve uygulama birliğini sağlayacak şekilde yürütülmesi amacıyla 31 Ocak 2023 tarihli resmi yazı yayınladı.

Sözleşmeli sağlık personeli kapsamında kadroya geçişe hak kazanan adaylar kanunun yürürlüğe girdiği 26 Ocak 2023 tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yani 24 Şubat 2023 mesai bitimine kadar yazılı müracaatları alınacak.

Buna göre, Kadroya geçişler isteğe bağlı olacak. Kadroya geçmek istemeyen sözleşmeli personel hakları, personelin görevi sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunacak. 4B’li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına dayalı çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil imam, hatip ve müezzin kayyumlar ile vekil ebe ve hemşireler de düzenlemenin kapsamında yer alıyor.

Yayımlanan yazıda, hastanelerde Başhekim, Birinci Basamak Sağlık Tesislerinde İl Sağlık Müdürü veya görevlendireceği Hizmet Başkanıi Merkez Teşikilatta Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Başkanlığında “Kadrolu Statüye Geçiş İşlemleri Komisyonu” kurulacak.

Sağlık Bakanlığı resmi yazısı: