Sağlık Bakanlığı, 81 il Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği yazı ile, bağlı bulunan tüm hizmet birimlerinin Standart ve Personel Dağıtım Cetvelleriyle ilgili talep yazılarının 10 gün içinde Bakanlığa gönderilmesini istedi. 

Daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından il sağlık müdürlüklerine gönderilen "geçici görevlendirmelerin sonlandırılması" ile ilgili resmi yazı sonrasında Personel Dağılım Cetveli (PDC) güncellenmiş ve birçok branşta kadro sayıları düşürülmüştü.

Buna bağlı olarak personel eksikliği çekilen birimlerde tekrar PDC talepleri toplanmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 il Sağlık Müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda Hizmet Birimlerinin Standart ve PDC talep çalışması yapılacağı belirtilerek 10 gün içinde gerekli işlemlerin Bakanlığa bildirilmesi istendi. Bu durumun PDC'lerin arttırılacağı ve buna bağlı olarak da yakın zamanda Sağlık Personeli alımı yapılacağı düşünülmektedir.

İŞTE O RESMİ YAZI

SaglikPersoneliHaber.Net Notu

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer değiştirme yönetmeliğinin 4. maddesinin k) bendinde belirtilen personel dağılım cetveli (PDC) yılda en az bir kere olmak üzere il ve birim bazında yenilenen ünvan ve branşlar itibariyle bulunması gereken sayıların gösteren cetveldir. Her yıl en az bir kere hem PDC hemde standartlar illere gönderilen bir yazıyla yeniden değerlendirilir. 

Yani PDC ve Standart konusu rutin bir konu olup personel alımıyla  herhangi bir ilgisi alakası yoktur. 

Kaynak:Memurlar.Net