Sağlık Bakanlığı tarafından 18 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan, 2020 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası ilan metnine göre, kuraya tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacılar başvuru yapabilecek.

2020 YILI İLK DEFA VE YENİDEN ATAMA KURASINA KİMLER BAŞVURAMAZ?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 2020 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası ilan metni kapsamında başvuru yapamayacak olan adaylarda madde madde açıklandı. Lakin bu arada öncelikle tarafımıza iletilen soru üzerinden size bir konuyu hatırlamak isteriz. Yardımcı Sağlık Personelleri bu kuraya katılamaz. Sağlık Bakanlığı tarafından kuraya başvuru yapamayacak olan adaylar şu şeklide listelenmiştir.

1) Devlet hizmeti yükümlüsü olan tabip ve uzman tabiplerin,

2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımayanların,

3) Emekli olan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabiplerin,

4) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında halen görev yapmakta olanlar,

5) 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40. maddesinde belirtilen yaş haddini doldurmuş olanların,

6) Sağlık Bakanlığında kura son başvuru tarihi itibariyle halen 4924 sayılı Kanun kapsamında sözleşmeli olarak çalışanların, başvuruları geçersiz sayılacak.

KURA BAŞVURULARI NASIL, NEREYE VE NE ZAMAN YAPILACAK

Kura başvuruları Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular 18 Şubat 2020 tarihi itibariyle başladı. Başvurmak isteyen sağlık personelleri 25 Şubat 2020 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Aşağıda bulunan link üzerinden, 2020 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası ilan metnine erişim sağlayabilirsiniz.

İlan Metni

Münhal Kadrolar