Şehir’e Sağlık Müdürü ile Baştabip ataması yaptıramadılar diye Çankırı Milletvekillerini eleştiren başta yerel basın olmak üzere Çankırı halkı, Çankırı Devlet Hastanesi'nde ortaya atılan yolsuzluk iddiaları gibi bir çok konu nedeniyle kanayan yara olarak tabir ettikleri Başhekim görevlendirmesinin hala yapılamamış olmasından dolayı vekillere tepkileri büyüyor. 

SAĞLIK BAKANI ÇANKIRI VEKİLLERİNİ FIRÇALADI İDDİASI

Çankırı’da bugünlerde konuşulan başlıca konunun, Başhekim olarak Sağlık Bakanlığına atanması için önerilen ismin, Bakanlık tarafından yapılan tahkikat sonrasında uygun görülmemesi üzerine, bu ismi öneren Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ile Akpartinin Çankırı Milletvekili'ni Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’nın fırçaladığı iddia ediliyor. Başhekim olarak önerilen ismin uygunsuz olduğu kanısına varan Bakanlık, isim hakkında vekillerin herhangi bir araştırma yapmadan bu isme referans olmaları nedeniyle Bakan tarafından vekillerin sert şekilde fırça yediği söyleniyor.

BAŞHEKİM OLDUN, HAYIRLI OLSUN DİYE ÇANKIRI’YA GÖNDERDİLER AMA….

Sağlık kulislerinde konuşulanlara göre, Başhekim olarak önerilen isim Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesine davet edilmiş, hayırlı olsun temennileriyle Çankırı’ya uğurlanmış sonrasında sözleşme onay yazısının bir türlü sisteme düşmemesi üzerine önerilen ismin hakkının yenildiği iddiaları da ayrıca dedikodu malzemesi olarak kullanıldığı söyleniyor.

BU İSME NEDEN REFERANS OLDUNUZ ELEŞTİRİSİ!

Başhekim onay yazısının Çankırı’ya bir türlü ulaşmaması üzerine Milletvekillerinin tekrar referans olduğu, Onayın çıkması için girişimlerde bulunduğu, Bakanlığında bu girişimler sonucunda yaptığı araştırma neticesinde kişinin uygun olmadığı kanaatine varılıyor. İddialara göre durumdan haberdar edilen Bakan Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ile Akpartinin Çankırı Milletvekilini böyle bir ismi önerdikleri için sert şekilde eleştiriyor.

Editör: Haber Merkezi