Ayrıca Müdür ve Başekim Yardımcıları ile yapılacak sözleşmelerde de yetki değişikliğine gidildi.

Bakan Yardımcısından Yetkiler Alındı!

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir tarafından yürütülen Sözleşmeyi İl Yöneticileri ve Sağlık Tesisleri Yöneticileri sözleşme makam onayları işlemlerinde imza yetkisi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürüne devredildi. 

Sağlık Bakanlığı Makamından dağıtım yerlerine başlıklı gönderilen yazıda; bürokratik işlemlerin kısaltılarak hizmetlerde sürat ve verimliliği arttırmak amacıyla 2018 yılında Makam Onayı ile Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları İmza Yetkileri yönergesinin yayınlandığı hatırlatıldı.

Yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar bürokratik işlemlerin kısaltarak hizmetlerde sürat ve verimliliği arttırmak amacıyla Özel Kalem Müdürlüğünün 30.03.2020 tarihli ve 74651 sayılı yazısı YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI.

Aynı yazıda; İmza Yetkileri Yönergesinin 12. Maddesinde Bakan Yardımcısının imzası ile sonuçlandırması belirtilen iş ve işlemleri ile Müdür ve Başekim Yardımcıları ile yapılacak sözleşmelerin Bakan İmzası ile yapılacağı da kaydedildi.

Bakan Yardımcısının İşlemleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürne Verildi!

Sözleşmeli yönetici imzalarında yetkilerinin Yönetim Hizmetleri Genel Müdürüne devredilmesiyle Sağlık Bakanlığında yeni bir dönem de başlamış oldu. Aynı yönerge de Bakan yardımcısının imzası ile sonuçlanması belirtilen diğer iş ve işlemlerin de Yönetim Hizmetleri Genel Müdürünün imzası ile sonuçlandırılacağı tüm birimlere iletildi.saglikpersonelihaber.net

Bilindiği üzere Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir uzun zamandır sözleşmeli yöneticilerle ilgili görüşmeleri, İl Sağlık Müdürü Atamalarından Ziyade Başhekim, Başhekim Yardımcısı, Hastane Müdürleri, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri gibi yöneticilerin sözleşme imzalanması süreçlerini yürütmekteydi.

Yönetim Hizmetleri Teşkilat Şeması

İnşaat Mühendisi Halil Eldemir Ak Parti Bilecik Milletvekiliydi!

İnşaat mühendisi olan Halil Eldemir 25. dönem ve 26. dönemde Ak Partiden Bilecik Milletvekili olarak seçilmişti. Yetkileri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürüne devredilen Halil Eldemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Bakan Müşavirliği görevi yaparken 2 Ağustos 2018 tarihi itibari ile Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sağlık Bakan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.