MAHKEMEYE KONU OLAN O VİDEO:

İşte CTHABER’de yer alan O Haber;

Geçtiğimiz aylarda  “Nevşehir Devlet Hastanesi Gün Geçtikçe Alarm Veriyor” başlıklı Hastane Acil Polikliniğindeki  yoğunluğu gözler önüne çıkardığımız haberimiz nedeniyle Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü vekili Av. Bilgehan Selvi aracılığıyla hakkımızda şikayette bulunulmuştu.

Whatshaap ihbar hattımıza duyarlı bir vatandaş tarafından gönderilen haberde kullandığımız videoya Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/8635 soruşturma sayılı dosyası ile soruşturma açılmıştı. Konuyla ilgili yetkili mercilere ifademizi vermiştik.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Can Taşkın tarafından bu husus köşesinde dile getirilmiş hastane yönetimine "böyle boş işler için yaptığınız uğraşları işinize odaklanarak yapsanız daha kaliteli ve doğru iş yaparsınız" diye de serzenişte bulunmuştu.

Savcılık Takipsizlik kararında,  Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünün , haberdeki video ve fotoğrafların izinsiz olarak çekilip yayınladığı bu nedenle şikayetçi olduklarını talep ettiğini talep edilen husus anlamında CT Haberce yapılan haberin özel hayatın gizliliği ihlal etme ve kişisel verileri yayma suçu açısından değerlendirildiğinde haber içeriğinin özel hayatın gizliliği ihlal etme ve kişisel verileri yayma kişilik haklarının ihlali niteliğinde olmayıp, kamu yararına yapılan haber olduğu belirtildi.

“Nevşehir Devlet Hastanesi Gün Geçtikçe Alarm Veriyor" başlıklı haberlerimiz kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. 

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne ve oranın 11 yıldır Müdürlüğünü yapan Rahim Ünlübay'a bu haberimiz aracılığıyla soruyoruz !

1- Devlet Hastanesi ile yaptığımız haberler sonrası CT Haber ve Gazeteci Can Taşkın’ın kimle irtibat kuruyor. Bu durumları nerden öğreniyor diye hastanedeki tanıdığımız veya tanımadığımız bir çok hastane çalışanını tehdit ettiniz mi ?

2- Devlet Hastanesindeki üst yönetim ve başta Başhekim ile Başhekim yardımcıları olmak üzere bir toplantı yapıp CT Haber’i nasıl sustururuz diye konuşarak koltuklarınızı korumak için fikir alış verişinde bulundunuz mu ?

3- Haberlerimizi Türkiye’de güvenilirliğinden ve adaletlerinden asla şüphe duymadığımız savcıların iş yoğunluğunu artırmak pahasına şikayette bulunmak yerine hastanenin durumuna ve hastanedeki işleyişe önem verip duyarlı olsaydınız Nevşehir Devlet Hastanesindeki düzen daha iyi olmaz mıydı ? 

Editör: Haber Merkezi