İzmir Sağlık Müdürü 17 Mayıs 2019 itibariyle sağlık müdürlüğü görevinden alındı. "İzmir İl Sağlık Müdürünü Görevden Almaya, Bakan Koca'nın Gücü Yetmedi" başlıklı haberimizden sonra Bakan Dr. Fahrettin KOCA 2012'den beridir koltuğunu koruyan ve dün basına görevimin başındayım açıklaması yaparak adeta mesaj veren Dr. Bediha Salnur'u tekrar görevden aldı. Yerine atanan isimde belli oldu.

Geçtiğimiz haftadan beridir İzmir Sağlık Camisası başta olmak üzere sağlık kesimi tarafından merakla takip eidlen süreçte bugün yeni bir aşama kaydedildi. Dün gece görevden alındığını öğrenmemize rağmen, Bakanlık kaynaklarımızdan tekraren teyit almak için beklediğimiz haber akşam saatlerinde netleşti ve Dr. Fahrettin KOCA, Bediha Salnur'u görevden tekrar aldı. 

Dr. Bediha Salnur'un görevden alınmasıyla yerine İzmir Sağlık Müdürü Balikesir Sağlık Müdürü olan Dr. Mehmet Burak ÖZTOP atandı.

DR.MEHMET BURAK ÖZTOP DOĞRULADI

Haber Merkezimiz tarafından katıldığı iftar davetinde ulaşılan Dr. Mehmet Burak ÖZTOP,  İzmir İl Sağlık Müdürü olduğu yönündeki duyumumuzu teyit etti. 

SaglikPersoneliHaber.Net ailesi olarak,

Dr. Mehmet Burak ÖZTOP'u tebrik eder, 

Kendisine başarılar dileriz

BAKAN BEY KARARLI DURDU

Binali YILDIRIM faktörüne rağmen, Bakan Dr. Fahrettin KOCA'nın Makamının hakkını veren bugünki kararından sonra yeni gelişmeler nasıl seyredecek yakından takip edeceğiz.

DR. BEDİHA SALNUR VE MAKAM GEÇMİŞİ

İzmir'de Halk Sağlığı Müdürlüğü görevini yürütürken, 11 Aralık 2012 yılında İl Sağlık Müdürü olarak atanan Bediha Salnur, 2015 yılına kadar bu görevi yürüttü. Daha sonra 7 Haziran 2015 seçimlerinde görevinden istifa ederek AK Parti'den İzmir milletvekili adayı olan, ancak seçilemeyen Uzman Doktor Bediha Salnur, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne atandı. 28 Aralık 2016'ya kadar da Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yapan Salnur, daha sonra eski görevi olan İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna yeniden oturdu ve hala bu görevi devam ettiriyor. 

DR.MEHMET BURAK ÖZTOP KİMDİR?

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak ÖZTOP, 1979 yılında Adıyaman’ da doğdu. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2003 yılında mezun oldu. 2010 yılında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi branşında uzmanlık ihtisas eğitimini tamamladı.

İzmir Sağlık Müdürü ÖZTOP, 2012-2016 yılları arasında Bilecik Söğüt Devlet Hastanesi Başhekimliği -Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuş, 2017 yılından itibaren aynı ilde Bilecik İl Sağlık Müdürü olarak görev almıştır.

Sağlık Bakanlığının takdirleriyle 18/10/2018 tarihinden itibaren Balıkesir İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. Mehmet Burak ÖZTOP, 17.05.2019 tarihi itibariyle İzmir Sağlık Müdürü olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

TIKLA - OKU

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları SaglikPersoneliHaber.Net'e (www.saglikpersonelihaber.net) aittir. saglikpersonelihaber.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.