İl içi ve İller arası atamalarda kullanılan hizmet puanları, görev yapılan bölgenin gelişmişlik seviyesine göre değişmektedir.

Yılda iki defa (Ocak ve Temmuz) güncellenen hizmet puanları 5 Ocak 2022 itibarıyla hesaplanarak güncellendi.saglikpersonelihaber.net

2022 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasında, 5 Ocak 2022 tarihinde güncellenen hizmet puanları geçerli olacaktır.

Hizmet puanınızı sorgulamak için tıklayınız

Hizmet Puanı Nedir?

Hizmet puanı sağlık personelinin atama ve yer değiştirme işlemlerinde kullanılmak üzere, her atama döneminden önce atamaya esas olmak üzere çalışılan yerin özelliklerinin göz önüne alınarak hesaplanan bir puandır. Açık bulunan ve Bakanlıkça ilan edilen kadrolara yapılacak atamalarda hizmet puanı esas alınır. Hizmet puanlarının eşitliği hâlinde ise meslekî kıdemi fazla olan personel atamaya hak kazanmış olur. Yani hizmet puanı kamu personelinin yer değiştirebilmesi için gerekli olan her yıl artarak devam eden puandır.

Hizmet puanı nasıl hesaplanır?

Kamu personellerinin her yıl belli dönemler puanları güncellenir. Hizmet puanlarının hesaplanmasında nelere dikkat edilir, hangi parametreler puanı değiştirir. Hizmet puanının hesaplanırken İl ve İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralama Tabloları esas alınır. 

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamına giren bir kurumda veya kamu kurum ve kuruluşlarında fiilen çalışılan her yer ve yıl için İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması endeksindeki sıra numarası 1000 rakamıyla toplanarak ilçe sıralaması puanı elde edilir. Bu rakama Ek 1’de bulunan İllerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralamasının Hizmet Puanına Katkısı Cetvelinin öngördüğü puan eklenerek hizmet puanı bulunur.  Yeni il ve ilçeler kurulması hâlinde, yeni tablolar yayınlanana kadar, daha önce bağlı bulunulan il ve ilçenin puanları uygulanmaya devam edilir. Beldelerde fiilen çalışılan her yıl için çalışılan beldenin bağlı bulunduğu ilçenin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması endeksindeki sıra numarasının yarısı, köylerde fiilen çalışılan her yıl için ise tamamı puan olarak hizmet puanına ayrıca eklenir. Muvazzaf askerlikte geçi