Elbette yönetici kademesinde bulunanların bir sendikanın yönetim kurulunda olması çalışanların olumlu yada olumsuz etkilenmesine yol açabilir.Ayrıca, kurumlarda tek bir sendika bulunmamaktadır. Unutulmamalıdır ki çalışanlar farklı sendikalar tarafından temsil edilmektedir.Sendikaların arasında eşitlik ilkesinin sağlanabilmesi açısından da Sözleşmeli yönetici atamalarında Sendika yönetim kurulu üyesi olmama şartı aranmalıdır.

Sözleşmeli yönetici atmalarında sendika yönetiminde olanların atanmaması sosyal medyaya da yansıyan tepkilerin sona ermesine neden olacaktır.

Sendikalara üye olma hakkı ve üye olma kısıtlamaları Anayasada yer alan düzenlemeler ile belirlenmiştir.

Anayasanın 51 inci maddesinin birinci fıkrasında, "Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir. Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz." hükmü yer almaktadır. Bu hükümle, tüm çalışanların sendika kurma ve sendikaya üye olma hakkı anayasal güvenceye bağlanmıştır.

Yerine getirdikleri görevler bakımından bazı kamu görevlilerinin sendikalara üye olmaları; çalışma düzeni, kamu düzeni, kamu hizmetlerine hakim olması gereken disiplin ve hiyerarşik düzenin korunması, tarafsızlık, idareyi temsil, üstün kamusal yararın sağlanması ve diğer hizmet gerekleri göz önüne alınarak yasaklanmıştır.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu 15 inci maddesinde sendika üyesi olamayacak kamu görevlileri şu şekilde sayılmıştır.

1- Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde çalışan kamu görevlileri

2- Yüksek yargı organlarının başkan ve üyeleri, hakimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar

3- Kamu kurum ve kuruluşlarının müsteşarları, başkanları, genel müdürleri, daire başkanları ve bunların yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, merkez teşkilatlarının denetim birimleri yöneticileri ve kurul başkanları, hukuk müşavirleri, bölge, il ve ilçe teşkilatlarının en üst amirleri ile bunlara eşit veya daha üst düzeyde olan kamu görevlileri, belediye başkanları ve yardımcıları

4- Yükseköğretim Kurulu Başkan ve üyeleri ile Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkan ve üyeleri, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüsü rektörleri, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokulların müdürleri ile bunların yardımcıları

5- Mülki idare amirleri

6- Silahlı Kuvvetler mensupları

7- Milli İstihbarat Teşkilatı mensupları

8- Kamu kurum ve kuruluşlarının merkezi denetim elemanları

9-Emniyet hizmetleri sınıfına dahil memurlar (çarşı ve mahalle bekçisi, polis, komiser muavini, komiser, başkomiser, emniyet müfettişi, polis müfettişi, emniyet amiri, emniyet müdürü ve emniyet müdürü sıfatını kazanmış emniyet mensubu memurları)

10- Ceza infaz kurumlarında çalışan kamu görevlileri

 Sanırım bu konuda en dogruyu atalarımız söylemiş "İki Karpuz Bir Koltuga Sığmaz"