İTİRAZLARLA İLGİLİ BAKANLIK DUYURUSU

2020 yılı Haziran dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası için personel bilgi sistemi (pbs) üzerinden başvurusunu kesinleştiren personelin başvuruları değerlendirilmiş olup, değerlendirme sonuçları ile 01.07.2020 tarihine kadar olan hizmet puanları pbs üzerinden ilan edilmiştir.

Hesaplanan hizmet puanına itirazı olanlar veya başvurusu ret edilenlerden, 14.07.2020 tarihinden itibaren 16.07.2020 tarihi saat 18:00’e kadar personel bilgi sistemi (pbs) üzerinden elektronik ortamda itirazlar alınacaktır.

Hizmet puanına itirazı olanların, personel bilgi sistemi üzerinden hizmet puanı itiraz formunu doldurup kaydetmeleri gerekmektedir.

Başvurusu ret edilenler, personel bilgi sistemi (pbs) üzerinden değerlendirme sonucu formuna itiraz gerekçesini doldurup kaydetmeleri ve var ise itiraza ait belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

ilan metninin 12. maddesi kapsamında eğitim kliniği bulunan eğitim ve araştırma hastanelerini tercih edenlerden, başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin, ilan metninin 12. maddesinin b) bendi gereği eğitim kliniği bulunan eğitim ve araştırma hastanesi tercihleri dikkate alınmayacaktır. bu hususda itirazları bulunanların da personel bilgi sistemi (pbs) üzerinden itiraz gerekçesini yazıp kayıt ettikten sonra itiraz edilen belgelerini personel bilgi sistemi üzerinden 16.07.2020 tarihi saat 18:00’ e kadar yüklemeleri gerekmektedir.

23.07.2020 tarihindeki yerleştirme işlemi, itirazların değerlendirilmesinden sonra 01.07.2020 tarihine göre yeniden hesaplanan hizmet puanlarına göre yapılacaktır.

BİLGİ İÇİN TELEFON NUMARALARI: 0312 585 17 56
0312 585 17 57

İlan Metni ve Münhal kadrolar yayımlanmıştır. Başvurular 02.07.2020 tarihi saat 18:00'e kadar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.

İLANA DAİR ÖNEMLİ NOTLAR:

İLANLA İLGİLİ TÜM SORULARINIZA EDİTÖRLERİMİZ SAYFA ALTINDA YER ALAN YORUM BÖLÜMÜNDEN CEVAP VERECEKLERDİR! 

2020 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası 23.07.2020 tarihi Perşembe günü noter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir.

Başvurular; Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak yapılacak. En fazla on (10) tercih yapılabilecektir.

Başvuracak adaylar,  29 Haziran 2020 Pazartesi– 02 Temmuz 2020 Perşembe Saat 18:00’e kadar arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup, tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır. Kesinleştirilen başvuru formu fiziki evrak olarak ayrıca gönderilmeyecektir.saglikpersonelihaber.net

2020 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasında yerleştirilenlerin ayrılışları atanma tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde yapılacaktır.

Kura son başvuru tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ilde son atanma tarihinden itibaren fiilen en az 2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir.

Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanan personel için DHY’sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır.

Bu kuraya müracaat edecek personel yalnızca iller arası tercih yapabilecektir.

Ancak halen kadrosunun bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atananlar görev yaptığı ilde fiilen (2) iki yıl çalışmış olması şartıyla müracaatını yapabilecektir.

Kuraya başvuran personelin yerleştirme işlemleri 01.07.2020 tarihine göre hesaplanan ve ilan edilen hizmet puanları esas alınarak yapılacaktır.

Kuraya başvuran personelin hizmet puanlarına itirazları PBS üzerinden alınacaktır.

İnceleme neticesinde uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilerek, elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeleri PBS üzerinden ilan edilecektir.

2019 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası ve 2020 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası sonucu yerleşen personelin bu kuraya başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kura son başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içinde Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16, 19, 20, 21 26. ve 31. maddelerine göre ataması yapılan personelden atama kararını kendi talepleriyle iptal ettirenlerin bu kuraya müracaatları kabul edilmeyecektir.

Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfında görev yapmakta iken sözleşme imzalayan personel (sözleşmeli idareciler) bu kuraya müracaat edebilecekler. Kura sonucu yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde sözleşmelerini feshetmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları yapılmayacaktır.

Aylıksız izinde olan (doğum, askerlik vb.) personelin başvuruları kabul edilecek olup bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde göreve başlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları yapılmayacaktır.

Kura son başvuru tarihi itibariyle; 4924 sayılı Kanuna göre halen sözleşmeli çalışan personelin başvuruları kabul edilmeyecektir.

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi ve 663 sayılı KHK nın 45/A maddesine göre çalışmakta olan sözleşmeli personelin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kura son başvuru tarihi itibariyle; DHY’si devam edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Kuraya başvurdukları tarih itibariyle DHY’si bitenlerin ilgili İl Müdürlüğünden (30/11/2007 tarihli ve 191703 sayılı yazı ekindeki forma uygun olarak) alacakları belgeyi PBS üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekmektedir.

Kuraya başvuran personelden başvurularını iptal ettirmek isteyenlerin 03.07.2020 Cuma – 20.07.2020 Pazartesi günü saat 18.00’e kadar PBS üzerinden kura iptal başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunmayı talep edemeyeceklerdir.

Başvuru sonucunuzu incelemek için tıklayınız.

Başvuru ve Takip İşlemleri İçin Tıklayın...

Editör: Haber Merkezi