Milliyet Gazetesinden Aykut Yılmaz tarafından "Ek ödemeyle ilgili tartışmalar sürüyor, bir Genelge söz konusu, Genelgeye göre tabip dışı görev yapan profesörlere %16, din görevlilerine ise %100 oranında ek ödeme alacağı yönünde iddia edilmişti. Bu iddialara ilişkin neler söylersiniz?" sorusuna istinaden Bakan Koca;

"Son derece talihsiz buluyorum" diyen Koca, "burada kastedilen hizmetliler sınıfı var. Yardımcı Hizmetliler. Bu yardımcı hizmetlilerin ek ödemeleri düşük. yardımcı hizmetliler içinde, Bahçıvan'da var, Berber'de var. 11 sınıf var. Bunun içinde Gassal'da bulunuyor. Yani vefat edenleri yıkayan, özellikle Covid özelinde yıkayan kişilerle ilgili yapılan bir uygulamaydı. %100 gibi görünen oran ortalam 200-2500 lira'dan bahediyoruz" dedi.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMASI:

YARDIMCI HİZMETLER - DİN HİZMETLERİ SINIFI ORANI: %100

Bakan Fahrettin Koca'nın basın toplantısında açıkladığı yardımcı hizmetler sınıfına %100 oranında ek ödeme verileceği bilgisi doğru bir bilgi ancak bu bilginin eksik olduu sosyal medya'da paylaşımlara konu oldu. Bakan Bey'e eksik bilgiyi hangi bürotratları verdi? Çünkü Sağlık Bakanlığının yayınladığı tablo'da Yardımcı Hizmetler Sınıfının yanında Din Hizmetleri Sınıfı da ayrıca yer aldı. Her iki sınıfada %100 ek ödeme verileceği açıkca görülüyor. Gassallar yardımcı hizmeler sınıfında %100 oranında ek ödeme alırken, Din Hizmetleri Sınıfıda aynı ek ödemeyi alabelecekler. İmamların alacağı ücret tablosunu incelemek için tıklayınız.