İki gündür sağlık camiasının gündemini meşgul eden konuda belirsizlikle beraber iddialarda konuşulmaya başlandı.   Prof.Dr. Figen Tuncay,  Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi  bünyesinde fizik tedavi bölümünde görev yapmakta iken, Ocak 2018’de Hastane Başhekimi olarak ataması yapılmıştı. Aradan geçen bir senede yaptığı çalışmaların bazılarında takdir kazanırken bazı uygulamalarda Akademik yönünün yöneticiliğini engellediği yönünde eleştirilerin odağı oldu.

Prof.Dr. Figen Tuncay,  Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi  bünyesinde fizik tedavi bölümünde görev yapmakta iken, Ocak 2018’de Hastane Başhekimi olarak ataması yapılmıştı.

Aradan geçen bir senede yaptığı çalışmaların bazılarında takdir kazanırken bazı uygulamalarda Akademik yönünün yöneticiliğini engellediği yönünde eleştirilerin odağı olmuştu.

Bir başka iddia da  yönetimsel  uyuşmazlık ve Sağlık-sen yönetimiyle yaşanan anlaşmazlıklar.

Yönetimsel anlaşmazlığın başrolünü geçtiğimiz aylarda Saglik-sen Şube Başkanı seçilen Cuma Köysüren ile paylasan Başhekim Tuncay’ın istifasının,  hastanedeki yaşanan memnuniyetsizliğe son verip vermeyeceği merak edilirken, hali hazırda bir çok sorun yeni görev alacak başhekimi ve sağlık yönetimini beklemekte.

Sorunların en başında ise Sağlık sendikaları ve  Çalışanları tarafından uzun süredir dillendirilen ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan personel yemekhanesinde sunulan yemeğin kalitesizliği gelirken, personelin nöbet ve ek ücretler sıkıntısı, hastane içi personel dağılımındaki dengesizlik gibi bir çok sıkıntısı  gibi bir çok sıkıntı ve sorun yeni  Başhekimi bekliyor.

Kaynak:https://www.kirsehiraktuel.com/bashekim-istifa-mi-etti.html