Sağlık Bakanlığı tarafından, 07-31 Ekim 2019 tarihleri arasında Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Yapılacak Kurumların Güncellenmiş Listesi yayınlandı. 

Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında kaliteli hizmet sunumunun ortaya konması amacıyla başta hasta güvenliği ve çalışan güvenliği olmak üzere hasta memnuniyeti ve çalışan memnuniyetini esas alarak sağlıkta kalite standartları ile bu standartların uygulanması kapsamında her ay farklı hastanelerde kalite denetimleri yapılmaktadır. 

Denetimler, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmeti ile koruyucu sağlık hizmeti sunan kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarını kapsıyor. Bu kuruluşlar uygulamalarında sağlıkta kalite standartlarına uygun çerçevede düzenlemeler yapmakla yükümlüdürler. SKS esas alınarak yapılan öz değerlendirmeler ve sağlıkta kalite değerlendirmeleri kapsamında gerekli görülen iyileştirme faaliyetlerini gerçekleştirmek zorundalar. Bu kuruluşların uygulaması gereken sağlıkta kalite standartları ve bunlara ilişkin rehberler Bakanlığın ilgili Genel Müdürlüğünce hazırlanarak, Bakanlığın internet sitesinde yayınlanmaktadır. 

Sağlık Kurumları, sağlıkta kalite standartları ve rehberlerinin yayımlandığı tarihten itibaren altı ay sonra sorumlu tutulurlar. Genel Müdürlük, sağlıkta kalite standartlarının etkinliğini artırmak amacıyla uygulamaya yönelik uzaktan ya da yerinde eğitim faaliyetleri düzenler ya da düzenlenmesini sağlar