Bilindiği üzere başasistanlık sınavı başvuruları 18.07.2018 - 31.12.2018 tarihleri arasında alınmıştır. Sınava başvuru yapan adaylar tarafından Bakanlığımız internet sitesi üzerinden 04 Mart 2020-25 Mart 2020tarihleri arasında kontrol edilerek onaylanmıştır.

Başvurusunu onaylamayan adayların başvuruları sistemde yüklü olduğu şekliyle kabul edilecek ve değerlendirilmeleri sistemde yüklü olan evrakları üzerinden yapılacaktır.

Sınava başvuran ancak çeşitli nedenlerle sınava girmekten vazgeçen ve bu hakkından feragat eden adayların aşağıdaki belgeleri 15 Mayıs 2020 tarihine kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Birimine göndermeleri gerekmektedir. Ayrıca 04 Mart 2020 tarihinden önce sınav ücretinin iadesi için dilekçe veren ancak aşağıda istenen belgeleri ibraz etmeyen adayların da bu belgeleri tamamlayarak feragat ile ilgili aynı süreci yapmaları gerekmektedir. Covid-19 salgını nedeni başvuru evraklarının posta ya da kargo ile gönderilmesi önerilir.  Evrakların kontrolünden sonra sınav ücret iadesi 10 gün içinde, adayların verdikleri hesap numaralarına yatırılacaktır.

Adaylar evraklarının Bakanlığımıza ulaşıp ulaşmadığını ya da ücret iadesi ile ilgili bir sorun yaşandığında [email protected] e-posta adresine e-posta göndererek öğrenebileceklerdir. Gönderilen e-postada adayın T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı gibi bilgilerinin olması geri dönüşlerin hızlı olması açısından önem arz etmektedir.

Dilekçe metninde;  Sınava girmekten vazgeçtiğini ve yatırmış olduğu sınav ücretinin iade edilmesini istediğini açıkça belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçede; Ad, soyad, T.C. kimlik numarası, tarih, imza, sınav ücretinin iade edileceği banka adı, hesap numarası ve IBAN numarası bilgiler okunaklı bir şekilde yer almalıdır.

Dilekçe ekinde yer alacak belgeler;

Banka Dekontu fotokopisi

Kimlik Belgesi fotokopisi

Ücretin yatırılacağı hesap bilgileri

NOT:

*Başasistanlık sınavına girmek istemeyip sınav hakkından feragat eden adayların başvuru sırasında teslim ettikleri evrak ve dokümanlar arşive kaldırılacak olup hiç bir şekilde iadesi yapılmayacaktır.