Bilindiği üzere 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nun Ek 1. maddesine dayanılarak hazırlanan ve 07.04.2012 tarihli ve 28257 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, “Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Başasistanlık Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Sınavlara İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre, Bakanlığımız eğitim ve araştırma hastaneleri başasistanlık kadrolarına atama yapmak üzere 26.09.2020 tarihinde yapılacak sınava girecek adayların belgeleri incelenmiştir. Anılan sınavdan usulüne uygun bir şekilde feragat eden, ücret, dil belgesi ve benzeri şartları taşımayan adaylara ait bilimsel çalışma ve eserler değerlendirmeye alınmamıştır. 

Bakanlığımız tarafından oluşturulan Bilimsel Çalışma ve Eserlerin Değerlendirilmesi Komisyonu tarafından değerlendirilmeye alınan ve bilimsel çalışma ve eser(ler)i reddedilen ve ilgili eser(ler)inin yeniden değerlendirilmesini talep ederek başvuruda bulunan adayların itiraz başvuruları sonuçlanmıştır. 

İtiraz değerlendirme sonucunuzu görmek için tıklayınız

26 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların 11.09.2020 tarihi saat 10:00’dan itibaren Sınav Uygulama Kılavuzu' nu inceleyerek üyelik işlemlerini tamamlamaları ve kılavuzda belirtilen tarihte aday giriş belgelerini almaları gerekmektedir.