Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Koca imzasıyla yayımlanan “4924 Sözleşmeli Personele Tebligat Yapılması” konulu yazı İl Sağlık Müdürlüklerine gönderildi.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli personel pozisyon sayısını 22 bin’den 27 bin’e çıkardığını hatırlatarak, 4924 sayılı kanun çerçevesinde sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin pozisyon vizelerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından her yıl yapıldığı belirtildi.

2023 yılına ait sözleşmeli pozisyonların Hazine ve Maliye Bakanlığınca birim bazlı vizeleme işlemlerinin tamamlanmasına müteakiben, 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yeni sözleşmelerin imzalanmasının planlandığı belirtilen yazıda; sözleşmeli personel dağıtımı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığının yeniden planlama yapmakta olduğunu ve sözleşme metinlerini ise yeniden hazırlandığı vurgulandı.

Herhangi bir mağduriyete sebebiyet verilmemesi için mevcut bütün sözleşmelerin yıl sonu itibariyle sona ereceği, 4924 sayılı kanun kapsamında istihdam edilen sözleşmeli tabip ve uzman tabiplere mevcut haliyle sözleşmelerinin yenilemeyeceğini 30 Kasım 2022 tarihi mesai bitimine kadar tebliğ edilmesi Bakanlık tarafından istendi.

Editör: Haber Merkezi