Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce yayınlanan ek ödeme konulu yazı 4 ay daha tavandan ek ödeme şeklinde talimatlandırıldı.

Tavan Ek Ödeme Genelgesi Ne Diyor? Örnek hesaplamalar için tıklayınız.

1- Covid-19 hastası takip veya tedavisi yapılan sağlık tesisleri ile Suriye'de terörden arındırılan Fırat kalkanı, zeytindalı ve barış pınarı harekat bölgelerinde insani yardım amaçlı işletilen sağlık hizmet birimlerinin;

a) Covid-19 için ayrılmış yoğun bakımlarında,
b) Covid-19için ayrılmış polikliniklerinde,
c) Covid-19 için ayrılmış servislerinde,
ç) Covid-19 PCR testi yapılan mikrobiyoloji laboratuvarlarında,
d) Acil servislerin Covid-19 için ayrılmış alanlarında,
e) Covid-19 için ayrılmış görüntüleme alanlarında (sadece tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personel için),
f) Sadece Covid-19 hastalarına hizmet sunmak üzere evde sağlık hizmetlerinde, 
görevlendirilen tabipler veya tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personeli, fiilen görev yaptıkları süreler için ek tabloda belirlenen Covid-19 ek ödeme katsayısının, kalan süreler için ise Covid-19 dışı ek ödeme katsayısının en yüksek devlet memuru aylığı ile çarpımı sonucu bulunan tutar esas alınarak ek ödeme hesaplanır.

Birinci Basamak Ek Ödeme Yazısı Yayınlandı! Sağlık Müdürlükleri - Filyasyon Ekipleri Ek Ödemeyi Nasıl Alacak? için tıklayınız.

2- sağlık tesislerinde 1. Maddede belirlenen alanların dışında çalışan sağlık hizmetleri sınıfı personeli ile diğer personele ek tabloda belirlenen covid dışı ek ödeme katsayısının en yüksek devlet memuru aylığı ile çarpımı sonucu bulunan tutar esas alınarak ek ödeme hesaplanır.

3- Ağız ve diş sağlığı merkezleri ile hastanelerinde görev yapan profesör-doçent-doktor öğretim üyesi diş tabibi, uzman diş tabibi ve diş tabibi ünvanlı personelin ek tabloda belirlenen ek ödeme katsayısı, ilgili ek ödeme döneminde mesai içi girişimsel işlem puanı 20.000 ve üzeri olanlar için % 50, 30.000 ve üzeri olanlar için yüzde yetmiş artırımlı uygulanır

4- Ek tablonun 20'nci satırında yer alan sağlık hizmetleri sınıfı personeli için aynı tablodaki katsayılar üzerinden 1 ve ikinci maddeye göre hesaplanan tutarlar 209 sayılı kanunun 5. Maddesi uyarınca ödenen sabit ek ödeme tutarından mahsup edilmeden ödenir.

5- Tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personelden 1' nci maddede sayılan yerlerde görevlendirilenlere fiilen görev yaptıkları süreler için tavan ek ödeme tutarına esas katsayısı 2 olarak alınır.

6- İlgili ek ödeme döneminde görev yapan her bir personel için sağlık bakanlığı'na bağlı sağlık tesislerinde görevli personele ek ödeme yapılmasına dair yönetmelik kapsamında hesaplanan mesai içi brüt ek ödeme tutarı ile 1' nci 2' nci 3' ncü ve 4'üncü maddeye göre hesaplanan brüt ek ödeme tutarı karşılaştırılarak yüksek olan tutar esas alınır. Bu şekilde yapılacak ek ödeme tutarı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemez.

7- Yapılacak olan ek ödemelerde aktif çalışma süresi gözetilecek olup, 2020/2021 yıllarını kapsayan kamu görevlileri hakem kurulu kararları sağlık ve sosyal hizmet iş koluna ilişkin 3. bölümünün 25. maddesi hükmü uyarınca ayda en fazla 5 güne kadar, yılda toplam 12 güne kadar olan yıllık izin süreleri ve süt izninde geçirilen süreler ile anılan yönetmeliğin 4. Maddesinin a bendinde çalışılmış gün olarak değerlendirilen günler ve covid-19 salgın hastalığı nedeniyle karantinada geçen süreler ile tedavi sürelerinin başhekimce belgelendirilmesi halinde kullandıkları hastalık izni sureleri hariç olmak üzere kullanılan izinler çalışılmayan gün olarak değerlendirilecektir