Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yazıda, bulaşın azaltılması ve riskli kişilerin halk sağlığını tehdit etmeden sağlık hizmetine ulaşması açısından Bakanlığımızca başlatılan çalışmalara atıfta bulunularak,  uzaktan görüntülü muayene hizmeti ( https://dr.enabiz.gov.tr ) uygulaması geliştirildiği açıklandı.

Tele Sağlık Entegrasyon Kılavuzu doğrultusunda teknik çalışmaların tamamlanması istenen yazıda, randevu cetvellerinin oluşturulması da verilen diğer tele sağlık hizmeti talimatı oldu.

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından 20.10.2020 tarihli gönderilen yazıda, COVID-19 Pandemi süreci kapsamında bulaşın azaltılması ve riskli kişilerin halk sağlığını tehdit etmeden sağlık hizmetine ulaşması açısından Bakanlığımızca başlatılan çalışmalar doğrultusunda Tele Sağlık Hizmeti olarak planlanan uzaktan görüntülü muayene hizmeti ( https://dr.enabiz.gov.tr ) uygulaması geliştirilmiştir. Bu amaç doğrultusunda ilinizde belirlenecek kamu hastanelerinin uzaktan görüntülü muayene hizmetine katılması, sistemi kullanabilmesi için ekte paylaşılan Tele Sağlık Entegrasyon Kılavuzu incelenerek teknik çalışmalar konusunda hazırlıkların tamamlanması ve randevu cetvellerinin oluşturulması gerekmektedir. Söz konusu hastanelerin uzaktan görüntülü muayene hizmetine katılması için gerekli çalışmaların ivedilikle tamamlanması hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Dr.Şuayip Birinci - Bakan Yardımcısı

TELE SAĞLIK SERVİSİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

Teletıp ve Teleradyoloji Sistemi Entegrasyon Kılavuzu

Editör: Haber Merkezi