Konferansa; Samsun milletvekili Orhan Kırcalı, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Fatih Özkan, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Sağlık İl Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Mezun-öğrenci buluşması kapsamında gerçekleşen konferansta Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığının bu zamana kadar yaptığı faaliyetler ve kaydettiği gelişmelerin yanı sıra, devam eden çalışmaları ile ilgili de ayrıntılı bir sunum yaptı.

Konferansın açılışında, 1998 yılında OMÜ Tıp Fakültesinin mezun olan Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin özgeçmişi ve “e-nabız” gibi projeleri hakkında bilgi veren Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Levent Güngör, Dr. Şuayip Birinci’nin öğrencilik yıllarına ait güzel anılarını da görseller eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

“EN YÜKSEK HASTA MEMNUNİYETİNE SAHİP ÜLKELERDEN BİRİYİZ”

OMÜ’deki yıllarını hatırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci “Bugün sizlerle Türkiye’de sağlığın nereden nereye geldiğini ve gelecekte sağlığı nelerin beklediğini konuşmak istiyorum. Geldiğimiz noktada müthiş bir sağlık ordusuna sahibiz.” dedi.

Harcadığı paraya göre en yüksek hasta memnuniyetine sahip ülkelerden biri olduğumuzu işaret eden Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, son 15 yılda Sağlık Bakanlığının sağlık sisteminde ve sağlık uygulamalarında yaptığı düzenlemelerle azalan olumsuzlukları, veri ve istatistiklerle açıkladı. Anne ve bebek ölümlerinde önemli ölçüde azalma olduğuna dikkat çeken Şuayip Birinci, diyabet gibi Türkiye’de yaygın görülen kronik hastalıkların azalması için de çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

“Amacımız değer odaklı ve nitelikli hizmet”

Randevulu sistem, mobil sağlık hizmeti, engellilerin sağlık hizmetlerine kolay ulaşmasını sağlayan uygulamalar gibi faaliyetlerle Sağlık Bakanlığının değer odaklı ve nitelikli hizmeti amaçladığının altını çizen Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığının uluslararası alanda yaptığı çalışmalara da değindi. Verilen nitelikli hizmetle dünya sağlık turizminde iyi bir noktada olduğumuzu ifade eden Şuayip Birinci, birçok ülkede de kapasitesi yüksek Türk hastanelerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bilişim teknolojisinin sağlık alanında uygulanmasıyla verilerin kayıt altına alınarak hastalıkların tanı, tedavi ve takip sürecinin kolaylaştığını belirten Dr. Şuayip Birinci, bu sayede ilaç kullanımın da izlenebilir olduğunu dile getirdi.

Tıbbi cihazların verimli kullanılmasına özen gösterdiklerini de dile getiren Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, gelecekte yapılması planlanan sağlık hizmetleri hakkında da bilgi verdi. Gerçekten işini iyi yapanların öne çıkacağı bir sistem kurmayı hedeflediklerini belirten Dr. Şuayip Birinci, “İnşallah bundan sonra sağlık sektörü siz hekim adaylarıyla daha da başarılı bir süreç yaşayacak. Ben de sizlerin her önerisini dinlemeye hazırım.” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Birinci’ye öğrenci kimliği süprizi

Sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’ye Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Birinci’nin Tıp Fakültesi öğrenciliğindeki kimlik kartını takdim ederken Samsun milletvekili Orhan Kırcalı da fidan setifikası takdim etti.

Hatıra fotoğrafıyla etkinlik sona erdi.

Editör: Haber Merkezi