Sağlık kurumlarına girişte radikal adımlar atılarak adeta yeni bir dönem başlıyor. Sosyal medya hesabı üzerinden sağlık kurumlarının güvenliği için atılacak adımlara dair açıklamalarda bulunan Bakan Koca bir de video paylaştı.

Oldukça dikkat çekici açıklamaya imza atan Fahrettin Koca “artık hasta ve çalışan güvenliği artırılacak” dedi.

Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada “sağlık kurumlarının güvenliği için giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var” dedi.

Kapılara güvenlik sistemi kuruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından kapılara güvenlik sitemlerinin kurulduğunu dile getirdi ve hemen bu sistem uygulanmaya başlandı. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere 24 hastanede de bu sistemlerin kurulumuna başlandı.

Hasta ve çalışan güvenliğini tehlikeye sokabilecek, yasadışı maddelerin veya cisimlerin girişi, bu kapı güvenlik sistemleri ile engellenebilecek. Şimdilik 24 hastane başta olmak üzere kapı güvenlik sistemleri kurulurken, bu uygulamanın ülke genelinde de yayınlaştırılması planlanmaktadır. Hasta ve çalışanı tehlikeye sokabilecek cisimlerin veya maddelerin girişi bu sistemler sayesinde engellenecek.

Editör: Haber Merkezi