Bakan Fahrettin Koca imzasıyla Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından COVID-19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirler konulu yazı bugün itibari ile yürürlüğe girdi.

Sağlık Bakanı Koca tarafından imzalanan yazıda, Cumhurbaşkanlığı tarafından 30 Haziran 2021 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanan COVID-19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirler konulu 2021/13 sayılı genelge ile ( Genelge için tıklayınız.) COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla düzenleme yapılarak uygulamaya konulduğu hatırlatıldı.

HAMİLE VE 60 YAŞ ÜST PERSONELİN İZİNLERİ

Sağlık Bakanlığının Cumhurbaşkanlığı‘nın çıkardığı Genelge ile yapılan düzenlemeye uygun olarak 30 Haziran 2021 tarih ve 2250 sayılı Bakanlık makamının yazılarıyla, 60 yaş ve üzeri çalışanımız olup da COVID-19 hastalığı için sadece risk grubunda olan kanser hastaları ve organ nakli olanlar ile hamile personelimize, hamileliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde idari izin verilmesine yönelik genel yazı yazılarak teşkilata duyurulduğu, uygulamanın da minval üzere devam ettirildiği belirtildi.saglikpersonelihaber.net

2022/2 SAYILI CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ

60 yaş ve üzeri çalışanımız olup da COVID-19 hastalığı için sadece risk grubunda olan kanser hastaları ve organ nakli olanlar ile hamile personelin, hamileliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde idari izin verilmesine yönelik Sağlık Bakanlığı genel yazısının Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan 2022/2 sayılı Genelge uygun olarak yürürlükten kaldırıldığı bildirildi. 2022/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi için tıklayınız.

30 HAZİRAN'A KADAR İZİN KULLANIMI DEVAM EDECEK

Ancak halihazırda mezkur izinleri kullanmakta olan gerek 60 yaş ve üzeri personelin gerekse de hamile personelin yürürlükten kaldırılan genel yazı kapsamında kullandıkları izinleri 30 Haziran 2022 tarihi itibari ile sona ereceği ifade edilerek kapsama dahil personele 30 Haziran 2022 tarihinden sonra izin verilmeyeceği kaydedilldi.

Yazı tüm teşkilata gelinen bu aşamadan sonra uygulamaların Cumhurbaşkanlığının 2022/2 sayılı Genelgeleri doğrultusunda yürütülmesi hususu talimatı verildi.