Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün ÖSYM tarafından yerleştirme sonuçları açıklanan adaylara hitaben yayınladığı mesajında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği sağlık personeli alımının ilk etabı olan 12 bin yeni sağlık çalışanımızın yerleştirilmesi ÖSYM tarafından yapıldı. KPSS 2019/4 puanı ile tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylardan 7 bin 165'inin lisans, 2 bin 592'sinin ön lisans, 2 bin 243'ünün de ortaöğretim mezunları arasından alındığını belirten Koca, atanan adaylarla ilgili mesleklerini sevgi, saygı ve şefkatle görevlerini yapmalarını temenni ediyorum dedi.

ACİL PERSONEL İHTİYACIMIZI RAHATLATACAK

Bakan Koca yaptığı yazılı açıklamada, 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni-sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi gibi unvanlarda Bakanlık kadrolarına atamaların gerçekleştiğinin altını çizdi. ÖSYM tarafından yerleştirilen sözleşmeli sağlık personellerinin 10 binini yataklı tedavi kurumlarında, kalan binini temel sağlık hizmetlerinde ve son bin kişiyide acil sağlık hizmetlerinde görevlendireceğiz dediği açıklamasında, bu atamalar sonucunda, sağlık birimlerimizin acil personel ihtiyaçlarının karşılanması ve daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına olan inancını belirtti.

Göreve yeni başlayacak sağlık çalışanlarına başarılar dileyen Bakan Dr. Fahrettin KOCA, mesleklerini sevgi, saygı ve şefkatle yapmalarını temenni ediyorum ifadelerini kullandı.