Ankara Milletvekili Taşçıer, Ankaralılara hizmet veren 112 Acil ambulanslarına, hastaların bulunduğu konum ve hasta durumunun aciliyeti sorulmaksızın Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edilmesi yönünde baskı yapıldığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Şehir hastanelerinde hasta garantisi yok açıklamalarını hatırlatan Taşçıer, madem hasta garantisi vermediniz, ambulans personeline neden sevkleri Bilkent Şehir Hastanesi’ne yapacaksınız diye baskı yapılıyor? sorusunu yöneltti.

Meclis Başkanlığına Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Ankara Milletvekili Taşçıer, Ankaralılara gece gündüz demeden hizmet veren 112 Acil ambulanslarının, hastaların konum ve aciliyet durumlarına bakılmadığı gibi yaralanması/hastalığı ne olursa olsun Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildiği iddiasını gündeme getirdi. Ambulanslarda görevli 112 sağlık çalışanlarının bu yönde zorlanmasının hayati ve çok büyük bir skandal olduğunu dile getirdi.

HERGÜN ŞEHİR HASTANESİNE GÖTÜRÜLEN HASTA SAYISI ALINIYOR

112 sağlık çalışanlarına gün sonlarında kaç hastayı Şehir Hastanesi’ne götürdünüz diye form doldurtuluyor diyen Taşçı, Bu baskının nedenini Sağlık Bakanı açıklamak zorundadır dedi. Hastaların Bilkent Şehir Hastanesine götürülmesi mazereti olarak hastanelerin acillerinin doluluğu gösteriliyor ancak, acillerde müsaitlik varken dahi sevk işlemleri devam ediyor. Çünkü amaç başka diyen Vekil, bu skandalın sağlıkla ilgili mevzuatlar çerçevesinde izah edilecek bir durumu yok. Bilkent Şehir Hastanesi boş kalmasın diye Ankara’nın her yerinden bu hastaneye hasta taşınıyor ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi