Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener’in Bakanlık olarak katıldığı toplantıda, bölgesel anlamda gerçekleştirilen toplantının beşincisinin Gaziantep’te düzenlendiğini bildirdi. 

Konuşmasında sağlık alanında tasarrufun önemini vurgulayan Bener, söz konusu eğitimler ile sahada konuya ilişkin farkındalık oluşturmak için TGAP birimlerince yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, problemlerin, çözüm önerilerinin ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılması ile bu doğrultuda yeni yol haritalarının oluşturulmasının planlandığını ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı ise toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak katılımları için herkese teşekkür etti.

Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde düzenlenen ve 2 gün sürecek toplantıya Gaziantep Milletvekilleri Müslüm Yüksel, Muhittin Taşdoğan, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Adana illerinden konuyla ilgili sağlık yönetici ve personelleri katıldı.

Toplantı öncesinde hastaneye ismi verilen merhum Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in ölüm yıl dönümü olması münasebetiyle Kur’an Tilaveti okunarak merhum milletvekili Yüksel anıldı.