2004 yılından bu yana personel sağlık net'te görev yapan onlarca kpss alımında adaylara tercih yardımında bulunan adaylara bazı uyarılarımız olacak.

Öncelikle bu alım 2020'nin ilk ve son alımı olabilir. Son 2 senedir yapılan alımlar bunun göstergesidir. Sağlığa KPSS 2019-7 alımı olana kadar 1,5 sene alım yapılmamıştı. Tahminimiz 2020 için sağlığa ayrılan kadroların ancak kasım aralık ayı gibi belli olup gerekli izinlerin verileceği yönünde. Bu sebeple bazı kişiler için bu alım son şans.

Genç işsizlik seviyesi % 27 olduğu bir ortamda bu alım fırsata çevrilmelidir. Memleketin her köşesi için tercihlerinizi yapın. Bir önceki alımın taban puanları zaten belli. Buna alım sayısı ve sıralamanızıda ekleyerek kendinize en uygun yeri seçiniz.

1-2 kişi alan birimleride yazın 20-30 kişi alan yerleride yazın. Puanınız kritik ise batı illerini çok fazla yazmayın. Doğu ve İstanbul'un puanları bu yüzden yükselecek gibi şehir efsanelerine inanmayın. Hiçbir zaman Şırnak ile Eskişehir aynı puanla personel almaz. Kritik puanlı kişilere doğu, güneydoğu ve karadenizin doğusu yazmalarını tavsiye ediyoruz. 

Puanı ortalarda olanlara ilk 5-6 tercihi istediği yere yazmasını, puanı iyi olanlara ise son 3-4 tercihi mutlaka garanti yerleri yazmasını tavsiye ediyoruz.

Bugün göreve yeni başlayan sağlık çalışanları 4 bin 500 lira civarında maaş alıyor. Buna nöbet parası, icap ve performans dahil değil. Bir sonraki atamayı beklemek, iyi yerleri beklemek gibi düşüncelere kapılmayın. Yarın ne olacağı belli olmaz.

Ne yapıp edip atanmanın yoluna bakın !